Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog

Dromen bereiken

Je hebt een droom. En niet zo maar één… je wilt op één ademteug naar 130 meter. Nanja van den Broek wil die droom in oktober waarmaken. Zal het gaan lukken? Je kunt haar volgen via haar blogs.

Heel veel mensen kunnen heel goed dromen. Ik ben er ook zo 1. Alleen dit jaar is het anders. Ik heb besloten om een van mijn dromen waar te maken. Ik ga een wereldrecord halen! Waarom? Tja, waarom gaat iemand met behulp van een slee op 1 ademteug naar 130 meter om vandaar naar boven te zwemmen? Gewoon omdat ik weet dat het kan.

Ben je levensmoe hoor ik je denken, toch? Wat een mafkees! Nee, dat eerste niet en dat tweede dan weer wel een beetje, want om groot te dromen en dan ook nog je droom waar te maken, tja, daar moet je in mijn optiek inderdaad een klein beetje maf voor zijn.

Maar goed ik zal me even voorstellen. Ik ben Nanja van den Broek, freediver, 39 jaar, moeder van twee schitterende kinderen en liefhebbende partner van Judith. En ik geloof dat je gelukkig moet zijn om je doelen te bereiken. Kortom, ik heb geen enkele reden om levensmoe te zijn. Ik ga mijn doel dus ook behalen door lekker te trainen en stap voor stap naar mijn doel te gaan en met alle veiligheidsmaatregelen die we nodig achten. Vanaf begin dit jaar geef ik niet alleen les in freediven, maar ben ik ook weer eens serieus aan het trainen in het zwembad, hardlopend en ben ik mijn gezondheid met wat lieve sponsors aan het optimaliseren. Dit gaat met ups en downs. Volgende maand ga ik naar Egypte voor mijn eerste serieuze diepte trainingen. Spannend en vooral heel leuk!

Oktober is mijn doel. Daar werk ik met mijn avontuur naar toe, om in de discipline variabel gewicht het wereldrecord te halen. En vanaf nu kun je elke maand mijn avonturen volgen. Hier, via Duikeninbeeld.

Pasfoto_NanjaNanja van den Broek is freediver en heeft menig record op haar naam staan. In 2014 tikte ze nog als eerste Nederlander en als derde vrouw ter wereld in de discipline No Limits met masker de 100 meter aan.
Nanja geeft ook freedive-opleidingen in haar eigen school.

 

Links:

http://www.enker.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief