Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Drie korte liveaboards op de Rode Zee

Is een liveaboard iets voor jou? In Egypte kun je ook kiezen voor een ‘korte’ liveaboard, bijvoorbeeld in combinatie met een paar dagen duiken vanaf de kant.

Aan de baai van Sharks Bay in Sharm el Sheikh, Egypte vind je een grote steiger bij het huisrif. Drie liveaboards van tussen de 22 en 30 meter lang laden de boodschappen en de koffers van de duikers in. De chef-koks koken ondertussen de eerste heerlijke maaltijd. Even later geniet iedereen aan boord van het welkomstdiner en verkennen de gasten de cabines en verdiepingen van de boot. We kijken naar de Freedom boten van Sharks Bay Umbi Diving Village. De operator biedt een weekpakket aan waarvan je 3 of 4 nachten aan boord van de liveaboard verblijft en de laatste nachten aan land in het hotel. Naar wens en programma kunnen er aanvullende huisrif- of bootduiken geboekt worden voor een compleet programma.

Eerste liveaboard?

Vooral voor duikers die een liveaboard-vakantie nog niet eerder ervaren hebben en een week op zee een wat grote stap vinden, zijn deze korte liveaboards de ultieme opstap. Na de eerste nacht op de boot wordt er de volgende ochtend een checkduik gemaakt op het huisrif, zodat er eventueel nog materiaal van land meegenomen kan worden. Daarna vertrekt de boot voor een gezellig duikprogramma richting Dahab, Thistlegorm, Dunraven, Ras Mohammed of de Straat van Tiran.

— Ultiem te combineren met een paar dagen kantduiken —

De Straat van Tiran staat bekend om de vier duikstekken – Jackson, Thomas, Woofhouse en Gordon – elk met een rijk onderwaterleven. In het Ras Mohammed National Park maak je vooral fantastische wandduiken. Voor een mooie wrakduik zit je goed op het Dunraven wrak of het welbekende Thistlegorm wrak.

Drie schepen

De drie liveaboards zijn voorzien van alle gemakken. Naast een cabine met eigen douche en toilet is de boot ook voorzien van een duikplatform, restaurant, salon en een heerlijk zonnedek. De gloednieuwe Freedom IV boot kan tot 23 duikers meenemen voor een ultieme safari. Freedom III beschikt over maximaal 20 plaatsen en als deze boten volgeboekt zijn, vaart de Freemdom VIII ook uit voor maximaal 11 personen.

Diving Holidays heeft een nauwe samenwerking met Sharks Bay Umbi Diving Village en stelt de reis graag op maat voor je samen voor een ultieme beleving op de Rode Zee.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief