Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Dolfijnen helpen zeehondenpup

De Canadese natuurzender Oasis HD filmde dit aandoenlijke schouwspel. De jonge zeehondenpup heeft moeite met de stroming maar wordt geholpen door enkele dolfijnen.

Een zeehondpup bevond zich in een moeilijke situatie nabij de kust. Heb arme dier was niet sterk genoeg om tegen de sterke stroming in te zwemmen, maar gelukkig kwamen enkele dolfijnen ter hulp. Het schouwspel werd toevallig gefilmd door de Canadese natuurzender Oasis HD.

Sociale dieren

Toen de dolfijnen de kleine zeehond in de gaten kregen, aarzelden ze niet om hem te helpen. Ze duwden hem in de juiste richting, tot een punt waarop de stroming verzwakte. Dit is het zoveelste bewijs dat dolfijnen sociale dieren zijn, die dankzij hun inlevingsvermogen andere dieren in nood kunnen helpen.

Kort geleden was er ontdekt dat enkele dolfijnen een vlot vormden zodat ze een stervend groepslid niet hoefden achter te laten. Ook verschillende mensen hebben al melding gemaakt hoe ze op zee gered werden door dolfijnen. In april vorig jaar getuigden zo nog drie mannen in het programma ‘I Survived’ op Biography Channel, hoe een groep dolfijnen hen beschermde tegen haaien, nadat hun bootje gekapseisd was.

Bron: AD.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief