Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk van den Bergh – De Bergse Diepsluis blijft me bekoren

Niettegenstaande dat de Bergse Diepsluis zijn meest bezochte duikstek is, blijft hij het mooi vinden. Deze keer duikt duikreporter Dirk met buddy’s Pierre en Willem eerst naar de mosselhangcultuur en daarna naar het platform.


Datum:  13 juli 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Naar de mosselhangcultuur zwemmen we aan de oppervlakte naar de 4e boei vanaf het streepje. Er staat een stevige NW wind en het is werken geblazen! Gelukkig ga ik elke week twee keer zwemmen!

Bergse Diepsluis dirk van den berghNa 20 minuten “hangen” bij de hangcultuur dalen we langs de kabel waarmee de cultuur verankerd is af naar de bodem. We zitten tussen twee kenteringen in en de bodem ligt op 11 meter. We zwemmen langzaam omhoog op 90° en blijven dan ondiep tot we na 47 minuten duiken aan de duiktrap zijn.

Het doel van onze tweede duik – het platform – missen we … We zitten al op 11,5 meter en nog niets … Dat kan niet tussen hoog en laag water! We gaan iets hoger naar links en ja hoor! Daar is het, op 8 meter diepte. Er zitten veel steenbolken en het is mooi “begroeid”.

Twee heerlijke duiken, bedankt weeral buddy’s!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief