Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniel Versteeg – Heerlijk driften

Een zondag duiken! Duikreporter Daniel Versteeg duikt tweemaal onder bij de Zeelandbrug en doet daar nog een driftduik bij.


Datum: 18 september
Duiklocatie: Zeelandbrug en Noordbout/Zuidbout

duikreport-call-to-action-350x85

De zichtberichten zijn de afgelopen weken zijn super in de Oosterschelde en de temperatuur is de afgelopen tijd ook veel hoger dan ik mij van vorig jaar kan herinneren. Zal wel met het goede weer van de afgelopen weken te maken hebben. Vandaag had ik met Ruud afgesproken om een driftduik te maken vanaf de Noordbout naar de Zuidbout. Dit zijn twee strekdammen in Zierikzee die op een kleine kilometer afstand van elkaar liggen.

Daar wij pas om 13:00 afgesproken hadden was een duik in de ochtend heel goed in te plannen. De kentering viel rond 10:45 en ik wilde graag al om 9:00 aanwezig zijn om voor de kentering in het water te liggen en de grote drukte te ontwijken. Aangekomen op de parkeerplaats stonden er toch al genoeg mensen. Lekker mijn set opgebouwd en op naar het water. Duik 1 was relaxt en toen ik bij de trap uitkwam was het dringen geblazen. Er stonden zeker 20 duikers op de trap te wachten om het water in te gaan. De kentering was schijnbaar begonnen.

Daniel-Versteeg_20160918-P9181303 met handtekening-40695

Mijn set afgedaan om even een boterham te eten en toen ik om mij heen keek was ieder plekje op de parkeerplaats bezet. Helaas denken mensen nog te vaak dat er genoeg ruimte is om te parkeren. De ruimte tussen de auto’s kan toch echt minder. Als iedereen nu eens goed aansluit kunnen er zeker nog wel 5 a 10 auto’s extra parkeren.

In duik 2 kwam ik nog een paar mooie gestippelde mosdierslakjes tegen. In duik 1 kreeg ik helaas niet een mooi plaatje voor elkaar te krijgen. Gelukkig was dit in duik 2 wel gelukt. Ik kreeg voor mij idee een mooie mooie plaatjes voor elkaar.

Gelukkig was het maar een klein stukje rijden naar de Noordbout en na de auto van Ruud op het eindpunt neergezet te hebben reden we terug naar het startpunt. Zou namelijk een drift worden. Eenmaal opgetuigd begon de lange wandeling naar de punt van de noordbout. Dit een hele warme wandeling en na merk je dat een dubbelset toch wel zwaar op de schouders ligt. Ik was erg blij dat ik het water in mocht gaan. De verkoeling was direct merkbaar.

Daniel-Versteeg_20160918-P9181352 met handtekening-40695

Eenmaal onder was het plan om naar het zuiden uit te zwemmen tot we rond de 15 meter uit zouden komen. Daarna lieten we ons door de stroming oppakken . Onderweg kwamen we weer vele slakken tegen, een mooie rode poon, een puitaal, lipvis en enkele grote zeenaalden. Er was dus genoeg te zien. Na een kleine 45 minuten driften merkten we dat we de diepte ingetrokken werden door de stroming. Dit was voor ons het punt om ondieper te gaan zwemmen. Ruud had een enkele fles op zijn rug zitten en de luchtvoorraad stond niet toe om op diepte te blijven. Eenmaal bovengekomen merkten we dat we nog een flink stuk aan de oppervlakte moesten zwemmen. Volgende keer moeten we nog maar een stuk langer doorzwemmen. Zou dan toch een duik moeten worden van anderhalve uur.

Ik heb heerlijk genoten van deze dag. Bedankt Ruud voor je gezelschap!

1 reactie

  1. Hoi Daniel, heb je bij het driften nog de stenenrij gevonden waarvan ik je zondag had verteld toen we bij de brug stonden te praten?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief