Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniel Versteeg – Je kan niet altijd geluk hebben

Datum 19-05-2015
Locatie Bergse Diepsluis
 

Het wordt een vast ritueel op dit moment op de Dinsdagmorgen. Een duik in de Bergse Diepsluis.
Vanmorgen vroeg om 6:30 ging de wekker waarna ik eerst even rustig wakker moest worden. Nog even de macrolens verwisseld voor de kitlens van mijn camera. Uiteindelijk maar om 7:00 de deur uit gestapt om richting Zeeland te vertrekken. Heerlijk rustig met Edwin Evers op 538 aan op de cruise control.
Aangekomen op de stek zie ik dat er een buddypaar het water uit komt. Het zicht was wederom niet om naar huis te schrijven en helaas is dit de afgelopen weken wel meer het geval.
Terwijl ik de set opbouw zie ik dat ik nog een kleine 120 bar in de fles heb zitten. Het eerste gedeelte had ik afgelopen Zondag bij de Wrakduik specialty van Get Wet Maritiem​ opgebruikt. Er zag gelukkig nog genoeg in om deze duik te maken. De lamp had ik in mijn koffer gelaten daar het zonnetje zo nu en dan scheen. Had geen zin aan extra bagage onder water. Setje aan en toen de trap maar beklommen. Bovenaan kwam er een flinke wind over het water richting de tijd. Dat voorspelt meestal niets goeds. Vinnen aan, camera check en op naar beneden…….. inderdaad. weinig zicht. Op naar de stokken. Vlak na het ondergaan kwam ik tot de conclusie dat ik toch wel graag een lamp mee had genomen. Toch minder zon dan verwacht. Ach ja…. gewoon doorgaan dan maar.

Aangekomen bij de stokken begint het zoeken. Ik wilde weer even rustig gaan kijken bij de Sepia’s. Stok na stok bezocht. Zoeken, zoeken, zoeken maar geen sepia’s. Raar.. De afgelopen weken heb ik er toch genoeg gezien. Bij gebrek aan groot spul ben ik maar rustig gaan hangen bij de oude stokken van vorig jaar. Deze zijn inmiddels erg mooi begroeid met sponzen en sepia eieren. Daartussen vielen enkele hooiwagenkrabben op.
Ik was van plan om foto’s te gaan maken dus deze jongens waren een dankbaar onderwerp. Lekker aan het spelen gegaan met instellingen. Ik ben nog steeds flink aan het leren en vandaag maar iets meer met de sluitertijden en flitser standen aan de slag. Het zicht was erg slecht en geen zweefvuil op de foto’s is haast onmogelijk.
Na 50 minuten hield ik het voor gezien en klom ik het water maar weer uit. Nadien kwam ik nog een duiker tegen die hier ook iedere Dinsdag komt duiken ( hij blijkt achteraf ook op Dinsdagen vrij te zijn ). Het was inmiddels al iets drukker op de parkeerplaats alhoewel het in verhouding tot het hemelvaart weekend niet te vergelijken was.
De auto weer ingepakt. Nog kort langs het Onderwaterhuis.NL gereden om een klein onderdeel voor de tray van mijn camera te halen.
Volgende week gaan we maar weer opnieuw kijken of het zicht opgeklaard is en ik de Sepia’s weer kan vinden.

Living my life to the max!!!

2 reacties

  1. Zo herkenbaar… Maar geen lamp mee… ! Volgende keer beter, toch.

    REAGEREN
  2. Klopt Eduard, Tegenwoordig neem ik hem gewoon standaard mee. 😉

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief