Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jenny Swart – Duikvakantie Marsa Alam met de Octopus Divers

Datum 22-11-2014
Locatie Marsa Alam

 

Op 22 november 2014 reizen we met de Octopus Divers uit Suameer af naar Marsa Alam. Voor ons is de bestemming Marsa Alam de eerste keer. We duiken met Emperor Divers. Een mooie duikschool die vlakbij ons hotel is gevestigd.

Op ons verlanglijstje voor deze vakantie staat de Zeekoe/Dugong die bij Abu Dabbab schijnt te vertoeven. Dat zou mooi zijn!!! En verder natuurlijk lekker relaxed al het moois fotograferen wat je tegenkomt. Nou, dag 2 was een hele bijzondere dag! Nee geen zeekoe maar wel wat anders wat voor mij de eerste keer was. Het is begin van de middag, tweede duik…. We lopen de lange steiger af bij Crowne Plaza. 1 voor 1 dalen we de trap af en gaan we te water. Er staat een behoorlijk wind en de golven zijn vrij hoog. René heeft de go pro aangezet en filmt ons. Het teken oké is gegeven en alle buddykoppels gaan onderwater. Tijdens de afdaling, dan weet je wel hoe het gaat… je houdt je meters in de gaten…camera even goed zetten…klaren…je buddy in de gaten houden… en dan kijk je eens even om je heen en dan verwacht je toch niet dat je gelijk een dolfijn ziet…Maar het is echt waar. Ik wilde naar de rest roepen van “kijk….een dolfijn!!!” maar ja.. dat lukt natuurlijk niet met een ademautomaat in je mond. Snel mijn camera instellen…lamp aan en proberen foto’s te maken. Ik doe een paar pogingen en hoop dat ie erop staat. De dolfijn die even bij ons langs kwam cirkelen zwemt weer terug naar zijn groepje en wij blijven achter met een gevoel wat eigenlijk niet te beschrijven is. En de duik was nog maar net begonnen! Voor mij was dit na circa 130 duiken de eerste ontmoeting met een dolfijn. Ge-wel-dig. Na de duik zien we de beelden van de go pro opnames. Zo mooi dat we het opnieuw herbeleven!!

Deze vakantie hebben we ook veel schildpadden gezien die zo dichtbij kwamen dat we een stukje samen konden zwemmen. Ik ben nog nooit zoveel schildpadden tegengekomen in 1 vakantie.

Helaas liet de zeekoe zich deze vakantie niet zien.. maar ja er moet ook wat te wensen overblijven!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief