Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Cindy Dalebout- De prachtige onderwaterwereld van de Filipijnen

Datum 9-21 juni 2015
Locatie Filipijnen ( Cebu en Bohol )

 

Ieder jaar weer het luxe probleem, waar gaan we dit jaar naar toe op duikvakantie. Enthousiast gemaakt op de duikbeurs en door vrienden die er al eens geweest waren hebben wij dit jaar gekozen voor de Filipijnen. Omdat we niet gebonden zijn aan de schoolvakanties besluiten we in juni naar Cebu en Bohol af te reizen.
Na een lange vliegreis en nog een aardig ritje met de auto arriveren we bij Sumisid Lodge in Moalboal. Een kleine accommodatie met maar 10 kamers direct aan een klein strandje. Je voelt je ook direct welkom en het vakantiegevoel kan beginnen.
De duikschool van Seaquest ligt direct naast Sumisid Lodge met de boot voor de deur. Na een dagje bijkomen van de reis en alles regelen bij de duikschool stonden we te popelen om te gaan doen waar we voor gekomen waren…. Duiken!!!
De duikstekken liggen allemaal op 10 tot 15 minuutjes varen van de duikbasis en wat is het onderwaterleven hier ontzettend mooi. De diversiteit aan frogfishes en slakjes, de prachtige koralen, de zeeslangen, ghostpipefish, de mantis shrimp, de pygmee seahorse, de vele schildpadden en de sardines die zijn verhuisd van Pescador Island naar het huisrif. Het is allemaal even mooi. Gelukkig hebben we een fotocamera en de GoPro bij ons zodat we al het moois kunnen vastleggen en na het duiken nog eens rustig op ons gemak kunnen bekijken en herbeleven. Heel fijn ook om te ervaren dat de duikgids ons alle tijd gunt om te fotograferen en te filmen. Een echte aanrader is een nachtduik op het huisrif, we hebben al veel nachtduiken gemaakt maar deze was echt onwaarschijnlijk mooi. Helaas had ik toen nog geen lamp voor op de GoPro dus daar is helaas geen bewegend materiaal van. De week op Cebu hebben we afgesloten met de whalesharks, en zoals ik al in een eerder duikreport schreef , wat een belevenis om hier mee te mogen duiken.
Onze tweede week verblijven we op Bohol bij Oasis Resort. Een grote resort in het levendige Alona Beach. Vanaf Cebu nog wel een aardige reis, 3 uur met de auto, 2 uur met de boot en dan nog een half uurtje met de auto. Maar als je overdag reist valt er genoeg te zien onderweg.
De duikschool van Seaquest ligt ook hier weer direct bij het resort en is van alle faciliteiten voorzien. Kleinere bootjes voor de duikstekken dichtbij en een wat grotere boot voor de trips naar bijvoorbeeld Balicasag Island, waar je duikt met schildpadden, grote scholen jacks , een grote diversiteit aan scholen vis, weer nieuwe slakjes , de harlequin ghostpipefish , prachtig en groot waaierkoraal.

Ik kan al het onderwaterleven gaan beschrijven maar beelden zeggen soms meer dan duizend woorden dus kijk lekker naar de film en oordeel zelf. Onze conclusie is in elk geval dat we zeker nog een keer terug gaan naar de Filipijnen want er valt zowel onder als bovenwater nog genoeg te bekijken en te ontdekken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief