Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

De communicatie rondom het WK

Op weg naar het WK Onderwaterfotografie 2015 schrijft iedere maand een WK-vrijwilliger over zijn of haar bezigheden voor dit evenement. Deze blog is geschreven door Edwin van der Sande, die onderdeel uitmaakt van de WK-werkgroep ‘Communicatie’.

Onze werkgroep heeft eigenlijk de allermooiste rol in de voorbereidingen naar het WK toe. Wij mogen roepen wat de andere werkgroepen bedacht en geregeld hebben!

Rondom het WK valt er genoeg te communiceren en dat betekent dat er flink wat werk is voor het team dat hier verantwoordelijk voor is. Volop drukte in de aanloop naar het evenement toe, tijdens het evenement en in de periode na het kampioenschap.

Veel verschillende doelgroepen
donderpad_met_eieren_-_klein
Als je gaat kijken met wie je communiceert, zie je veel verschillende groepen. Als we dicht bij huis gaan kijken, zijn dat uiteraard eerst de duikers in België en Nederland. Een zeer belangrijke groep waar we om meerdere redenen mee communiceren: om ze als vrijwilliger bij het evenement te betrekken, om ze te informeren over het gebruik van duikstekken tijdens de wedstrijd, om ze te enthousiasmeren voor de side-events die tijdens de kampioenschappen worden georganiseerd en ga zo maar door.

De bewoners in Zeeland moeten natuurlijk ook goed op de hoogte zijn van dit bijzondere evenement in hun eigen provincie, dat geldt ook voor de nationale en internationale pers. Daarnaast zijn we in gesprek met verschillende ondernemers in Zeeland die tijdens het evenement een belangrijke rol zullen spelen. Ook onze sponsors, partners en suppliers, die het evenement mogelijk maken, zijn belangrijk voor ons en we houden hen goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Tot slot mogen we de buitenlandse nationale bonden en potentiële deelnemers niet vergeten: zonder hen geen WK.

4Trots
Als wij terugkijken naar eerdere WK edities, mogen we er trots op zijn dat de organisatie al in een zo vroeg stadium is begonnen. De communicatie is al vóór het laatste WK in Cuba gestart, iets waar het Nederlandse team complimenten voor heeft ontvangen. De afgelopen periode is er al veel werk verzet. Er is een promotievideo gemaakt, de site is in verschillende talen gelanceerd, er is een herkenbare huisstijl ontwikkeld en het WK heeft een eigen Facebookpagina en Twitterkanaal. De potentiële wedstrijdlocaties zijn gedeeld en met hulp van veel Belgische en Nederlandse fotografen hebben we de eventuele deelnemers al veel mooie beelden kunnen laten zien. Dit heeft ervoor gezorgd dat in totaal 17 landen zich hebben ingeschreven voor het WK.

Niet uitgepraat
Al met al een aardige opsomming, maar de lijst is zeker niet compleet. We hebben, als werkgroep en op het bondsbureau, al veel werk verzet, maar zijn er natuurlijk nog lang niet. Er valt nog veel te doen, want jij hebt vast nog niet alles gehoord… of wel?

Foto’s: Luc Rooman (opening en foto links), Arco de Man (foto rechts)

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief