Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Chaos

Je gaat duiken op Curaçao en je neemt mee… of toch niet?

Marloes sms’t me: «Ga je vandaag mee nog even duiken en wat foto’s maken?» Wat een domme vraag, natuurlijk ga ik mee! Maar ik had beter moeten weten, de drukte van de afgelopen dagen begint nu toch wel zijn uitwerking te krijgen: mijn hoofd lijkt wel een grote spons, helemaal bij ben ik niet vandaag.
We hebben twee auto’s dus we kunnen vandaag een driftduik maken. Het wordt van Directors Bay naar Tugboat. Twee auto’s, dat is dus goed plannen zodat handdoeken, de juiste sleutels en spullen straks allemaal in de juiste wagen liggen – het zou zo jammer zijn als je boven water komt en je voor een niet te openen auto staat! Met een beetje zoeken staat alles echt goed en kunnen we gaan beginnen.
Hoewel… een setje vinnen zou wel handig zijn. Oeps, communicatiefoutje! De enige optie is snel even heen en weer rijden naar het dichtstbijzijnde duikcentrum om een setje te huren. Twintig minuten later zijn we er dan echt klaar voor.
Hoewel… waar is mijn masker toch? Met het schaamrood op de kaken kunnen we weer terug naar het duikcentrum.
Om een lang verhaal kort te maken, we hebben het gered! Ondanks wat rare fratsen van mijn manometer, het is echt zo’n dag, gaat de duik heerlijk voorspoedig en komen we aan bij de Tugboat. Nu had ik mij de laatste keer dat ik daar was, vier jaar geleden, voorgenomen er niet meer te komen. Alles zat onder de vieze algen maar nu ben ik blij dat ik me heb laten ompraten door Marloes: het ligt er schitterend bij en het leven lijkt zich prima te hebben hersteld. Wat een genot om hier weer te duiken en het is een mooie afsluiter van een paar mooie dagen onder water!

Deze trip vond plaats in december 2012.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief