Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Cas Renooij – Blijkpolder 12-2-2012

Als voorbereiding op een Project Baseline project hebben we van het weekeinde een proefmeting gedaan in de Blijkpolder. 


Datum: 12 februari 2012

Locatie :Blijkpolder

Om met een groep duikers een doel te kunnen bereiken moet van te voren duidelijk zijn of de geplande acties wel uitvoerbaar zijn. Aangekomen op de duikstek bleek dat de plas voor een groot deel bevroren was. Een laagje ijs van 1,5 cm lag geduldig op ons te wachten. Nu was een ijsduik niet gepland, maar als het er dan toch ligt dan moet daar maar meteen gebruik van gemaakt worden. Het duikplan eerst iets gewijzigd omdat we toch een gidslijn naar open water wilden hebben, als grotduiker is dat een vereiste bij overhead duiken. Eerst een reel aan de trap bevestigd en de lokatie opgezocht waar we onze proefmeting (de inhoud daarvan houden we nog heel even voor ons) zouden starten en vandaar uit verder gaan met een tweede reel.

Na de meetactiviteiten hebben we toch even de verleiding niet kunnen weerstaan om even vlak onder het ijs te gaan kijken. Het blijft immers best bijzonder, helemaal als je al scooterend onder het ijs door glijdt.
Voor we het water ingingen, stond ik langs de water kant te kijken naar het ijs toen het over de hele lengte barstte wat een enkele seconden lang aanhoudend gekraak tot gevolg had. Ik weet inmiddels wel wat ik liever doe… Eronder voel ik me beter dan erop.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief