Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Fris en toch fijn

Locatie Zeelandbrug

 

De eerste duiken in Zeeland na een tropische vakantie, hoe is dat? Carla neemt je in haar Duikreport mee op een frisse maar fijne duik!

Het moet er toch een keer van komen, weer het Nederlandse water in na onze vakantie in Maleisië. De afgelopen 2 weekenden had ik teveel andere verplichtingen, dus deze zaterdag geprikt. Ik moet ook hoognodig met Lilian overleggen hoe we de kalender voor volgend jaar gaan invullen met onze activiteiten met de aquaria. Dus zo afgesproken. De LW kentering pakken in de middag bij de Zeelandbrug.

We meeten bij de Gouden Leeuw langs de A16 en stoppen alle spullen in 1 auto. We hebben genoeg te kletsen onderweg. Zij is op vakantie geweest naar La Palma en ik naar Maleisië. We beppen er dan ook lekker op los en voor we er erg in hebben parkeer ik de auto vlak naast de trap bij de brug. Het is helaas naar en miezerig weer, maar ja, het is niet anders.

20141122_029__DSC3250Ik vul mijn fles en we tuigen alles op. Trekken de droogpakken aan en zien wat bekenden aankomen. Lilian heeft wel een beetje een plan voor de duik. Fijn, want ik moet gewoon weer even wennen denk ik. Als we het water ingaan valt het best een beetje tegen. Voor mij althans, Lilian heeft na haar vakantie alweer een paar keer in het water gelegen. Maar, de temperatuur mag dan misschien wat tegenvallen, het zicht maakt het meer dan goed. Dat is geweldig! We zakken af en snuffelen heerlijk over en tussen de stenen. Lekker relaxt als je elkaar zo’n eind nog kunt zien. We zitten goed rond de kentering, dus geen noemenswaardige stroming. Toch wel weer heerlijk, onze eigen Oosterschelde.

 

141115-fb-3We zien mini-harlekijnslakjes, blauwtipjes, millennium wratslakken en wrattige tipjes. Het wemelt van de fluwelen zwemkrabben en ook nog veel galatheaatjes. Ook vinden we 2 wijde mantels, mooie roze exemplaren. We zijn zo druk aan het kijken en ronddobberen, dat we de pijler niet eens bereiken.

 

 

Daar hadden we willen zoeken naar de gekraagde vlokslak. Maar niet gelukt dus. Maakt niets uit, we hebben ruim een uur heerlijk gedoken en genoten van alle mooie dingen die we wel hebben gezien. Hebben we volgende week weer een missie, zou toch jammer zijn als we geen reden meer zouden hebben om naar de brug te gaan. En de daarop volgende missie wordt dan natuurlijk weer de slakdolfjes en de zeedonderpadnestjes en dan de snotolven en dan weer de sepia’s. En alles ertussen in. We blijven gelukkig redenen genoeg hebben om de Oosterschelde onder water te blijven bekijken.

141115-fb-4

En na de duik hebben we ook nog eens onze administratieve taak volbracht. De kalender voor de wandelingen en alle side-events voor komend jaar is gemaakt. Dit was dus duidelijk het nuttige met het aangename combineren.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief