Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Bijkomertje

Het wordt zo’n duik dat je eigenlijk geen puf hebt, maar dat je daarna toch erg blij bent dat je hebt doorgezet.

Datum 14 december 2014
Locatie Zeelandbrug

 

Wat kijk ik de hele week al uit naar deze dag. Zowel Lilian als ik zijn allebei erg moe van alle drukte op ons werk. We hebben dan ook besloten om niet vroeg met de mannen mee te gaan, maar samen later de HW kentering bij de brug te pakken. Eerst even rustig het weekend starten en niet al te vroeg op hoeven staan. De mannen waren niet om te krijgen, die wilden persé vroeg om weer bijtijds thuis te zijn.
Als we elkaar ontmoeten hebben we eigenlijk alle twee geen puf om te gaan, de dijk over met alle rommel om en aan ons lijf. Maar we weten ook dat we ervan opknappen.
Dus we zetten de spullen in 1 auto en gaan op weg. Lekker beppen in de auto en bij de brug aangekomen staan we verbaasd van het feit dat er slechts 1 auto staat….Ik herken hem wel, de groene bolide van Marco. Als we geparkeerd zijn komt hij gezellig een tijdje met ons kletsen. Door onze betrokkenheid bij de organisatie van de wandeling langs de vloedlijn en Marco’s betrokkenheid met de strandwerkgroep, hebben we een hoop te vertellen en te delen.
Maar als er andere auto’s komen, waaronder Marco’s buddy, gaan we ons omkleden om te water te gaan. We gaan er als eersten in. Een beetje vroeg, maar het ziet er rustig uit. Inmiddels staan er overigens wel meer auto’s. Het zonnetje schijnt en we hebben het zelfs warm als we naar het water lopen. Tja, dan voelt de Oosterschelde des te kouder bij het onder water gaan. Wow, de temperatuur zakt echt! Maar we gaan natuurlijk toch lekker onder, op zoek naar de dolfjes! We vermaken ons prima en komen leuke dingen tegen. Blauwtipje, millennium wratslak, harlekijntje en een zilverblauwe knotsslak. Er lopen nog steeds een heleboel oprolkreeften los rond, ik zie er af en toe zelfs 2 vlak bij elkaar. Erg leuk dus, maarrrrr geen slakdolven. Jammer maar helaas, het is niet anders. En toch komen we heerlijk voldaan boven. We zijn er lekker van opgeknapt! Na het opruimen en omkleden zetten we ons nog eens uitgebreid in het zonnetje met een heerlijke bak warme chocomel. Gevolgd door nog een bak koffie en wat gezellig geleuter, keren we zeer voldaan terug naar Moerdijk. En natuurlijk met de afspraak om er komend weekend weer naar op zoek te gaan, die dolfjes. Zeker omdat er na ons iemand boven komt die wel 5 slakdolven heeft gezien!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief