Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen / Bonaire - Main slider

Bonaire in één oogopslag

Algemeen

Hoofdstad: Kralendijk
Aantal inwoners: 19.000
Taal: Papiamentu, Engels, Nederlands en Spaans
Valuta: Amerikaanse dollar
Reisdocumenten: Paspoort
Website: https://www.tourismbonaire.com/

Duiken

Op Bonaire ademt alles duiken. Zelfs op de nummerborden op de auto`s staat de slogan: Divers Paradise. Bonaire telt bijna 100 duikplaatsen en veel hiervan zijn kantduikplekken. Deze worden gemarkeerd door gele stenen langs de kant van de weg. Op zo’n steen staat de naam van de desbetreffende duikplaats. Bonaire is geschikt voor elke duiker van beginnend tot gevorderd en techduikers – voor iedereen zijn er duikstekken.

Het water rondom het eiland maakt deel uit van het Bonaire National Marine Park en is dan ook beschermd natuurgebied. Bonaire is een koraaleiland en het zeeleven bevindt zich vlakbij de kust. Het Bonaire Marine Park telt meer dan 57 soorten koraal en meer dan 350 verschillende vissoorten.

Beste reistijd voor duikers

Het hele jaar door.

Foto: Sander van der Heijden
Den Laman Condominiums -Bonaire. foto: Sander van der Heijden

Klimaat

Op Bonaire is het boven én onder water gemiddeld 28 graden – het hele jaar door. De temperatuur voelt prettig aan. Dat komt door de constante passaatwind die met een gemiddelde van 16 knopen over het eiland waait.

Wat kun je op Bonaire nog meer doen?

Naast 86 duikplekken telt Bonaire 25 officiële snorkelplekken. Verder waait het altijd. Vandaar dat je er prima kunt zeilen, surfen en kitesurfen. Veel surfers komen naar Lac Bay. Een binnenbaai van 10 voetbalvelden aan kniediep water van 28 graden warm. Natuurliefhebbers halen hun hart op in het Washington Slagbaai Nationaal Park.  Hier vind je maar liefst 500 verschillende soorten flora en fauna. Ken je de lora? Deze vogel is wereldwijd bijna uitgestorven. Alleen op Bonaire kom je ‘m nog tegen.

Reizen naar en op Bonaire

Flamingo Airport is het internationale vliegveld van Bonaire. Hier komen dagelijks vluchten uit Nederland, de Verenigde Staten, Curaçao en Aruba aan. Op Bonaire is een huurauto eigenlijk een must, zeker als je van plan bent kantduiken te maken. Voor duikers worden vooral pick-ups verhuurd, zodat je makkelijk alle duikflessen en duiksets achterin kwijt kunt.

Bonaire. foto: Sander van der Heijden
Foto: Sander van der Heijden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief