Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Beste reistijd voor een duikvakantie op Malta?

Rond Malta vind je grotten, wrakken en riffen voor beginnende, gevorderde en technische duikers. Wat is de beste reistijd voor een duik- of snorkelvakantie op Malta?

Scubapedia_logo

Met een watertemperatuur tussen de 16 en 28 graden Celsius wordt het zeewater rond Malta nooit echt koud en er kan dan ook het hele jaar gedoken en gesnorkeld worden. In februari is het zeewater het koudst, rond de 16 graden Celsius. In augustus bereikt het zeewater de hoogste temperatuur. De temperatuur boven water houdt een vergelijkbaar ritme aan. In januari en februari is de temperatuur op Malta het laagst, tussen de 10 en 15 graden Celsius. Omdat het in de winter flink kan waaien, kan het soms wat guur aanvoelen. In juli tot september is de temperatuur tussen de 20 en 30 graden en valt er vrijwel geen neerslag en staat er weinig wind. Malta heeft dus een typisch mediterraan klimaat.

De omstandigheden voor duikers en snorkelaars zijn het best van mei tot oktober. Het is er dan zonnig en warm en er staat weinig wind. Dit is dan ook het hoogseizoen op Malta. Wil je buiten deze periode naar Malta voor een duik- of snorkelvakantie, check dan vooraf of het duikcentrum van jouw keuze geopend is.

Hou er rekening mee dat veel (wrak)duiken rond Malta wat dieper zijn, waardoor je ondanks het relatief warme water, toch een warm duikpak aan zult willen. In de zomermaanden is een 3 of 5 mm duikpak voldoende, in het najaar en de winter raden we een (semi)droogpak aan voor comfortabele duiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief