Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

Baggerakkoord voor vijfsterrenhotspot

Rijkswaterstaat heeft beloofd dat er geen bagger meer wordt gestort op duiklocatie De Tetjes tussen Kattendijke en Wemeldinge. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen Rijkswaterstaat en Vlaamse duikers, meldt Omroep Zeeland.

De duiklocatie is met geld van diverse overheden omgetoverd tot wat een ‘vijfsterrenduikhotspot’ wordt genoemd. Onder meer de Provincie Zeeland, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Goes, Gemeente Kapelle en de Nederlandse Onderwatersport Bond betaalden mee aan het project.

Actie
Maar in de buurt van de duiklocatie, vlak langs de zeedijk, ligt het bodemleven nu onder een dikke laag slik, nadat een aannemer het daar in opdracht van Rijkswaterstaat had gestort. De Vlaamse duikers Kurt Boekx en Natasje Vandeperre waren een actie begonnen via Facebook om bezwaar te maken tegen de stort.

Overboord
Er is nu afgesproken dat het slib in de toekomst in een dieper deel van de Oosterschelde overboord gaat. Volgens de duikers is het onduidelijk wanneer het onderwaterleven bij De Tetjes zich van de schade door het al gestorte slib zal herstellen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief