Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Aquashot foto- en filmavond met interessant programma

Op vrijdagavond 17 februari vindt de tweede avond plaats van een nieuwe reeks foto- en filmavonden in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Het programma is als vanouds gericht op kijken naar mooie foto’s en films en leren van elkaar.

Bas van der Sanden opent de avond met een prachtige reeks foto’s die hij heeft gemaakt in Zeeland. Bas is docent biologie en ecoloog en combineert zijn kennis van de onderwaterwereld met een goed oog voor compositie, licht en detail. Bas heeft een voorkeur voor foto’s waar interactie is, meerdere dieren op staan of een opvallend detail dat de aandacht trekt, kortom: foto’s met een verhaal. Hiermee probeert hij de mensen te prikkelen om beter te kijken.

Ron Offermans praat je in de ‘Tech Talk’ bij over het rubriceren van de massa’s foto’s die we in de loop der jaren maken. Hij laat zien hoe je met minimale inspanning (twee handelingen) een enorme hoeveelheid informatie aan een foto toevoegt zodat deze altijd weer makkelijk is terug te vinden. Ron is auteur van de Handboeken Digitale Onderwaterfotografie en een serie bijlagen over de apparatuur die daarin voorbij komt.

Ronald Faber sluit de avond af met een themapresentatie ‘onderwatervideo’. Ronald is meervoudig Nederlands kampioen onderwatervideo en nam deel aan internationale festivals, Europese en Wereldkampioenschappen. Aan de hand van twee korte films legt hij uit hoe belangrijk het is om goed over je film na te denken, nog voordat je het water in gaat.

Foto: Bas van der Sanden

Wanneer: vrijdag 17 februari
Waar: ’t Veerhuis, Nijemonde 4 in Nieuwegein
Hoe laat: inloop 20.00 uur, aanvang 20.30 uur
Prijs: voor NOB-leden is de toegang gratis, een kortingscode die je in de webshop kan gebruiken bij het bestellen van een ticket vind je in MijnNOB. Niet NOB-leden betalen een kleine bijdrage van €5,-

Zet je de volgende data ook vast in de agenda?
vrijdag 14 april en 16 juni 2023

Dit voorjaar worden de data voor het seizoen 2023 – 2024 gepland. Vind je het zelf leuk om een keer wat van jouw werk te laten zien? Neem dan contact op met Rob Aarsen en hij vindt vast een plekje!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief