Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

André de Zwaan – Escapepool

Het is weer heel iets anders… Duikreporter André en zijn buddy’s gingen naar de Escapepool. Wisten ze te ontsnappen?

Van een escaperoom hebben we allemaal wel gehoord, of hebben er ooit eentje gedaan. Normaal is het helemaal droog, maar in woerden heeft godive een escapepool bedacht. Deze is voor een deel in het water (waarin ook vissen zwemmen), waar je ook opdrachten in moet uitvoeren. Er hangen ook automaten om door te kunnen ademen als je onder water iets moet oplossen.

Een van mijn buddy’s had deze escapepool gevonden, en vroeg aan mij en anderen of er interesse was om dit te doen. Er was meer dan genoeg interesse.

Nadat drie van ons in de ochtend eerst een duik hebben gemaakt in de vinkeveense plassen komen we In de middag komen we bij de escapepool aan. eerst krijgen we nog wat uitleg waarna we naar binnen gaan. Je moet binnen 70 minuten zien te ontsnappen, wat binnen wordt aangegeven door het aantal procenten “zuurstof” wat je nog in je fles hebt. Ik zal niet vertellen wat de opdrachten zijn, dat is namelijk niet leuk als je het nog zou willen doen. Maar de hoofdlijn van het verhaal is dat de oceanen worden vervuild, en dat wekt de woede van neptunes en die is op oorlog uit. En je moet er voor zorgen dat het vrede blijft tussen boven en onderwater.

Het is ons net niet gelukt om te ontsnappen, maar dat mag de pret niet drukken. Na afloop hebben we nog een BBQ om na te praten.

Het water is 24 graden, en geschikt om in de winter te doen.

Voor een impressie heeft Jessica Ruijs een filmpje gemaakt.

Escapepool_AndredeZwaan-120692

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief