Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Acht oude scheepswrakken ontdekt aan Griekse kust

Foto: Vasilis Mentogianis

Archeologen hebben in de Egeïsche Zee bij Griekenland acht scheepswrakken ontdekt. Het brengt het totaalaantal gevonden wrakken in het gebied sinds 2015 op 53.

De wrakken werden gevonden in een gebied van slechts zeventien vierkante kilometer. De oudste resten dateren uit de archaïsche periode (700-480 v.Chr.), de jongste waarschijnlijk uit het einde van de Vroegmoderne Tijd (1750-1850).

Aan boord vonden duikers van de RPM Nautical Foundation allerlei artefacten, waaronder potten, pannen en honderden kruiken. Deze amforen werden vroeger gevuld met handelswaar als voeding en luxe waren. Veel exemplaren bleken echter niet meer intact.

Scheepskerkhof
De wateren rond het Griekse eiland Fourni in de Egeïsche Zee liggen vol met scheepswrakken, zo bleek de afgelopen jaren. Tijdens expedities in 2015 en 2016 vonden archeologen er respectievelijk 22 en 23 wrakken. Deze vondst brengt het totaal voorlopig dus op 53.

Kenners denken dat veel schepen in het gebied zonken nadat ze op de rotsen waren gelopen. De locatie was vroeger tevens een populaire plek schuilplaats voor piraten.

Bron: NU.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief