Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Full colour

Van zo veel kleur onder water kun je alleen maar blij worden. Duikreporter Ad snorkelt naar de Ossenhoek in de Grevelingen.

Het is weer tijd voor de najaarstocht naar het watersporteilandje Ossenhoek, om te kijken hoe het gaat met de kolonies van het bloedrode plooimosdiertje Watersipora subatra. Het is de laatste tijd bijzonder mooi herfstweer, dus het is heerlijk peddelen naar het eilandje. Na het omkleden laat ik me ik het water zakken en kijk mijn ogen uit. De kolonies van het prachtige mosdiertje staan er geweldige bij en zijn ook enorm uitgebreid. Het oranjerood wordt onderbroken door het geel van de piekjesspons of door het paars van de paarsekokerwormen. Het is duurt even voordat ik in staat ben wat van het moois vast te leggen.

Het kan niet op vandaag, want ik kom op de terugtocht naar de wal nog een ijsvogeltje tegen, ook zo’n uitbarsting van kleur.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief