Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Zoenende octopus

Er is een soort octopus ontdekt die ‘zoent’ tijdens de voortplanting.

De “romantische” gestreepte octopus brengt tijdens het paren een aantal dagen met zijn partner door en deelt eten. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Berkeley, meldt aldus Sky News.

Ze zoenen door hun bekken op elkaar te plaatsen.

octopus_mating_Pacific_striped_octopusHet paargedrag van deze octopus is anders dan het paargedrag van andere octopussen. Mannelijke octopussen delen meestal hun sperma in een spermazakje op een afstand van het vrouwtje, die het vervolgens opslaat in haar lichaam.

Ook is de octopus, anders dan andere soorten, sociaal. De gestreepte soort is gesignaleerd in een groep van zo’n veertig soortgenoten vlakbij de kust van Panama en Nicaragua.

Contradicties

De karakteristieken van deze octopus werden in 1970 al ontdekt door een bioloog, maar doordat er zoveel tegenstrijdigheden bestonden met andere bevindingen uit onderzoeken naar de octopus werd er niet veel aandacht aan geschonken.

“Ik heb nog nooit zoiets gezien,” aldus professor Roy Caldwell van Berkeley. “Er zijn veel soorten octopussen, maar de meeste soorten zijn nog nooit in het wild gezien en onderzocht.”

Bron: NU.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief