Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

Wel en niet duiken bij de Zeelandbrug

Nog een paar keer mag je onderduiken bij de pijlers van de Zeelandbrug. Zeeweringen zet de data voor je op een rijtje.

Duiken bij duiklocatie 32 is tot november 2015 alleen toegestaan op de volgende data:

  • zaterdag 9 mei
  • zondag 10 mei
  • donderdag 14 mei (Hemelvaart)
  • vrijdag 15 mei (vrijdag na Hemelvaart. Dit is geen feestdag en dus een uitzondering)
  • zaterdag 16 mei
  • zondag 17 mei
  • maandag 25 mei (Tweede Pinksterdag) is de laatste dag dat hier gedoken mag worden.

Tot het WK
Op de data die hierboven niet vermeld staan, zijn de duiklocatie en het naastgelegen parkeerterrein afgesloten. Dit omdat er aan de dijk langs het havenkanaal gewerkt wordt. Het zware werkverkeer rijdt op de dijk langs duiklocatie 32 om materiaal aan en af te voeren. Het verschilt per dag hoeveel er gereden wordt. Dus ook als het rustig lijkt, kan de aan- en afvoer elk moment weer starten. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, is de duiklocatie doordeweeks afgesloten.

Tijdens het WK afgesloten
Van vrijdag 22 mei tot en met zondag 24 mei 2015 vindt het WK Onderwaterfotografie plaats. Het hangt van de weersomstandigheden af of voor deze duiklocatie wordt gekozen. Als deze locatie als wedstrijdlocatie voor het kampioenschap wordt gebruikt, dan is de duikplaats van 22 tot en met 24 mei alleen toegankelijk voor deelnemers, niet voor andere duikers. De wedstrijdlocaties worden donderdagavond 21 mei via de sociale media accounts van de NOB bekendgemaakt.

Vanaf 26 mei volledig afgesloten
Van 26 mei tot 1 november is deze duiklocatie volledig afgesloten, evenals het parkeerterrein. Dus ook in het weekend mag hier niet gedoken worden. In die periode wordt in de buurt aan de dijk gewerkt.

Andere duiklocaties in de buurt
Duiklocaties 31 – De Val en 33 – Kurkenol zijn afgesloten van 1 maart tot 1 november 2015. Omdat we op deze locaties aan de dijk werken, is het te gevaarlijk om hier te duiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief