Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Wat nou wild side?

De oostkust van Bonaire wordt ook wel de ‘wild side’ genoemd. Terecht of zwaar overdreven?

Als je kaart van Bonaire pakt en naar de locatie van de ruim negentig duikstekken kijkt, valt op dat deze vrijwel allemaal aan de westkant liggen. De reden is de windrichting, de wind waait vrijwel altijd vanuit het oosten. Aan de westkant duiken is lekker in de luwte duiken dus, maar je kunt ook aan de oostkust duiken. De kwaliteit van de riffen en de fauna is de beste reden om dat te doen.

Om comfortabel aan de oostkust te duiken is er één aanbieder en dat is de Nederlandse organisaBonaire_Edwin_blog7_2tie Bonaire East Coast Diving. Wij stappen bij Ger en Hans aan boord op
een Zodiac Hurricane (RIB) met twee forse 225 pk buitenboordmotoren, die speciaal voor het duiken aan de oostkust is ontworpen. Bij een Zodiac denk je waarschijnlijk aan een lastige klauterpartij na je duik… Nee hoor, aan de zijkant van de RIB kan een deel verwijderd worden zodat er een trap gebruikt kan worden. Ger en Hans laten zien dat de bemanning goed op elkaar is ingespeeld – dat merk je onder water en aan boord. Genoeg over de boot, hoe is het duiken?

De omgeving waar je duikt, wordt op de meeste kaarten aangegeven als ‘white hole’. Bonaire East Coast Diving duikt hier niet op één, maar op zo’n zes verschillende riffen die duidelijk anders zijn dan de duiken aan de westkust. We zijn nog geen twee minuten onder water en we zien een groep van zes forse roggen. Daar blijft het niet bij. We zien gedurende de twee ochtendduiken ook nog zo’n 80 tarpons,Bonaire_Edwin_blog7_1 2 adelaarsroggen, verschillende grote groene murenes, een grote verpleegsterhaai en met schildpadden tellen zijn we bij 50 maar gestopt. De koralen zijn anders en wat ons betreft fraaier. We kunnen concluderen dat het duiken aan de oostkust meer dan de moeite waard is.

O ja… is het wild? De golven zijn iets hoger, maar zeker niet extreem. De boot en werkwijze van de bemanning maken het zeer goed te doen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief