Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Nieuws

The Underwater Project: kunst tegen afval

Op zondag 1 november kun je bij Vince & Jules in Amsterdam terecht voor een ‘charity expo’- The Underwater Project. met foto’s van onder andere Cor Kuyvenhoven.

Met deze expo voor het goede doel wil The Artist Collective, waarvan onderwaterfotograaf Cor Kuyvenhoven deel uitmaakt, mensen bewust maken van schrijnende problemen met betrekking tot water. Denk maar aan de plastic afvalbergen die in de oceanen. Acht miljoen ton -ja acht miljoen ton- plastic wordt er jaarlijks in de oceanen gedumpt met als gevolg een enorme plastic soup. Dit plastic richt een gigantische schade aan de onderwaterwereld en haar leven aan en komt in de voedselketen terecht. En de mens is daar niet alleen debet aan, maar krijgt het uiteindelijk letterlijk op zijn bordje terug.

The Artist Collective vraagt hier met deze epo fascinerende foto’s aandacht voor. Het collectief werkt samen met de Plastic Soup Foundation en organiseert lokaal in Amsterdam ook een speciale schoonmaakdag om het water in de hoofdstad van afval te ontdoen.

Vijftig procent van de winst van de expo op zondag 1 november -je bent welkom van 15 tot 19 uur- gaat naar de Plastic Soup Foundation. En dan te bedenken dat je voor maar 50 euro met één van de foto’s -40×60 cm- naar huis kunt gaan.

Aan The Underwater Project werd meegewerkt door: Roy Soetekouw, Cor Kuyvenhoven en Elizabeth Plokker.

Zien we je zondag bij Vince & Jules aan de Jacob van Lennepkade 155 in Amsterdam-West? Van 15 tot 19 ben je welkom!

www.vincejules.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief