Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

Plassen over kwallenbeten?

De titel van het boek triggert! Helpt plassen over een kwallenbeet nu wel of niet? Deze vraag en meer lariekoek worden in dit boek ontleed.

Heb jij dat nou ook? Je kunt intens genieten van kwallen tijdens de duik, maar een beet, daar zit je niet op te wachten. En ja, dat mooie beest heeft het toch echt op jou voorzien. Je komt het water uit met hevige jeuk van de beet en iemand roept dat je over de beet heen moet plassen. Om dat zelf te doen lijkt me al lastig, laat staan dat ik iemand anders erover wil laten urineren. Brr… Bovendien, heeft heeft het wel zin?

De auteurs Maartje Kouwen, Steijn van Schie en Koen Moons helpen in dit boek vijftig fabels uit de wereld. Auteur Koen ken je misschien al van DuikeninBeeld; hij gaf handige tips voor hoe je ongeschonden uit een aanval van een triggerfish kunt komen. Alleen al door de luchtige manier van schrijven, zie je het helemaal voor je en bij sommige onderwerpen bekruipt je een gevoel van herkenning… De illustraties van Merlijn van Bijsterveld versterken dat!

Verwacht vooral geen duikboek – het is een gevarieerd boek voor werkelijk iedereen . Hebben vissen pijn? Word je autistisch van een inenting? Komen muggen op licht af? Kan je in één nacht grijs worden? Onthouden goudvissen iets echt maar drie seconden? Ga maar door. De misvattingen worden uitvoerig rechtgezet.

Als ik het boek dichtsla, heb ik een grote lach op mijn gezicht. Op een leuke manier ben ik weer een stuk wijzer geworden. Nu maar hopen dat ik niet het 3 seconden aanhoudende geheugen van een goudvis heb. Of was dat ook een misvatting?

Met de feestdagen op komst een leuke cadeautip voor iedereen! Voor ook een hele leuke prijs.

Titel: Plassen over kwallenbeten
Auteurs: Maartje Kouwen Steijn van Schie, Koen Moons<Uitgever: Nederlands Instituut Voor Biologie
ISBN 9789081676021
Hardcover, 128 pagina’s
Prijs 9,90 euro

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel.

1 reactie

  1. Leuk leuk leuk!!!!
    He kerstman: HINT!!!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief