Inloggen

Wachtwoord vergeten?

NPOTY 2020 – The Birds

De foto van Isoon Tepsaskul kreeg een eervolle vermelding in de categorie Underwater van Nature Photographer of the Year 2020.

De Thaise fotograaf maakte de foto bij Baja California, Mexico. Elk jaar komen er tienduizenden mobula’s naar het schiereiland. Een schitterend natuurspektakel.

“Nog geen 15 minuten varen van Cabo San Lucas vonden we op een ochtend in juni deze enorme school moularoggen. Met masker, snorkel en vinnen én camera liet ik me in het water vallen en zwom ik rustig richting de school. Ik wilde ze niet verstoren.”

Het leek wel een zwerm vogels zoals ze hun ‘vleugels uitsloegen en soms zelfs aan het wateroppervlak kwamen. Dit is het mooiste wat ik ooit in mijn leven heb gezien. Ik besefte dat ik dit moment moest grijpen. Ik moest mezelf positioneren tussen de zon en de school. Makkelijk was het niet want de dieren zijn erg schuw. Ik moest veel geduld hebben. Maar na 20 minuten lukte het. Ze zwommen vlakbij de oppervlakte en ik bevond me op de juiste positie. Bingo!”

Camera: Nikon D850
Lens: Nikon 8-15mm Fisheye
Instellingen: ISO 400, f9, 1/100 sec
Accessoires: Nauticam onderwaterhuis, geen flitsers

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief