Inloggen

Wachtwoord vergeten?

NPOTY 2020 – Big Blue

De foto van Paul Goldstein kreeg een eervolle vermelding in de categorie Underwater van Nature Photographer of the Year 2020.

De Britse fotograaf maakte de foto aan de oostkust van Trincomalee, Sri Lanka. “Ik ben gids geweest op vele natuurtrips in Sri Lanka en een collega had me geattendeerd op enorme groepen potvissen. Het blijft altijd een gok want er zijn dagen dat je de dieren niet ziet en je de hele dag op een klein bootje ligt te dobberen.”

Belangrijk voor deelnemers aan dit soort trips is dat ze goede zwemmers zijn. Je moet ook rustig zijn in het water. Te veel gespartel en bellen schrikken deze walvisachtigen af, en dat is de reden dat je niet me ze mag duiken. “De bewuste dag zagen we deze blauwe vinvis. Hoe bijzonder is dat!”

“Je voelt je zo klein bij deze dieren die de grootte hebben van zes dubbeldekkers. Deze zwom onder ons door. Ik haal de diep adem en liet me zakken. Niet gemakkelijk als je camera opwaarts drijfvermogen heeft. Mijn oren vonden het niet leuk… ik richtte de camera omlaag en drukte een paar keer af, terwijl de walvis zich in het diepe blauw liet zakken. Wat een ervaring!”

Camera: Canon 5D Mk 3
Lens: 5mm Fisheye Sigma
Instellingen: ISO 640, f9, 1/200 sec
Accessoires: Aquatech onderwaterhuis

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief