Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film / Reizen

Missie volbracht!

Helaas… maar het gezegde luidt niet voor niets ‘aan al het leuke komt een einde’. Wij kijken terug op een geslaagde Red Sea Photo Experience waarbij iedereen zijn of haar leerdoelen heeft gehaald.

Alfred van der Meulen

Alfred van der Meulen

De koffers zijn uitgepakt en er wordt met heimwee teruggekeken op het grote aquarium dat wij de Rode Zee noemen. Het team van Nemo heeft ons goed in de watten gelegd en we hebben naar hartenlust kunnen duiken. Natuurlijk blijft er wat te wensen over: die walvishaai, die rond Safaga heel af en toe wordt gespot, heeft zich niet laten zien. De ervaringen van andere duikers die een hele duik met dolfijnen hebben gedoken, kunnen wij niet delen. Daarentegen hebben wij wel kunnen genieten van de nestjes met eitjes van de anemoonvissen. Het geweldige aanbod van harde en zachte koralen en de veelheid en diversiteit aan vis. Wij hebben tijdens de bootduiken alle ruimte gekregen om dat te doen wat wij als fotografen graag doen, heel rustig duiken en lekker de tijd nemen om foto’s te maken. Te jagen op die Nemorabele platen.

d60e15bc04

Nini De Ryck

Verschillende doelen

Elke deelnemer had zijn of haar eigen reden om deel te nemen aan deze Photo Experience. De één wilde gewoon lekker op reis en heerlijk vrij fotograferen. De andere is juist met het doel om de fotografie te verbeteren naar Egypte afgereisd. Bij aanvang van deze Red Sea Photo Experience heeft iedereen de leerdoelen kenbaar kunnen maken. Doelen die gedurende de reis langzaam om werden gezet in het schieten van die persoonlijke topplaten. Een fotoreis als deze kan je niet beter afsluiten dan met de tevreden glimlach van de deelnemers en de boodschap dat die leerdoelen die zijn gesteld, ook zijn gehaald.

 

Nemorabele foto’s
Ellis Vegt

Ellis Vegt

Het wrak van de Salem Express bleek een zeer geliefd onderwerp en heeft goed gescoord in de persoonlijke overzichten met Nemorabele foto’s. Maar ook de anemoonvissen blijven lastige maar geliefde modellen en blijken in veel overzichten terug te komen. Gelukkig is er ook het gezegde ‘elk einde is een nieuw begin’. Na deze reis zullen er van de deelnemers nog veel mooie foto’s gaan volgen en uiteraard komen er ook weer nieuwe Photo Experience-reizen.

 

 

Foto’s: groothoekfoto met anemoon – Jeroen Zetz, groothoek met vissen – Alfred van der Meulen, zwart-wit foto van de Salem Express – Nini De Ryck en kleurenfoto van de Salem Express – Ellis Vegt

Deze blog én de Red Sea Photo Experience 2015 zijn tot stand gekomen met dank aan:

 

Links:

http://www.nemodive.com/
http://www.diveandtravel.nl/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief