Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit- We houden vol

Datum  20 november 2015
Locatie  Zeeland – Bergse Diepsluis

De herfst komt er nu echt aan. Na nog een maar hele mooie weken is het weer nu echt een stuk slechter geworden wat de gelegenheid om een duikje te maken beperkt. Maar deze vrijdag lijkt het droog te blijven en het waait ook niet zo heel hard dus ik besluit het er toch maar weer op te wagen. Vanwege de windrichting pak ik de Bergse diepsluis maar weer eens. De actioncamera met macro voorzetlens gaat weer mee. Nu opletten dat ik niet TE dicht bij mijn onderwerp film. Er is niemand op de parkeerplaats en dat verbaast me niets. Zo geweldig is het weer nu ook weer niet en ik zie ook dat de wind precies verkeerd staat zodat het er nogal woelig uit ziet.

Ik laat mij echter niet afschrikken en tuig op. Ik ben net bezig mijn pak aan te trekken als de O-ring van mijn 10-liter fles met een klap en luid gesis uit zijn vatting springt. Dit is nu al de zoveelste keer dat dit gebeurt. Er is al een nieuw type o-ring in gezet maar ook dat blijkt niet te helpen. Ik verwissel eerst de o-ring maar die springt er direct uit en breekt zelfs. Ik wissel maar van fles en tuig opnieuw op. Met enige vertraging verschijn ik dus bij de trap. Er staat een aardige branding maar het moet te doen zijn. Ik heb vandaag ook geen groot en zwaar huis met flitser bij me dus dat maakt het allemaal nog gemakkelijker.

Eenmaal onder water heb je natuurlijk nergens meer last van maar als ik om mij heen kijk zie ik dat het zicht niet overweldigend is. Vergeleken met de laatste weken is dit echt een paar stappen terug. Ondanks dat heb ik het platform snel gevonden en ik begin te filmen. Kreeften hebben zich in alle hoeken verstopt en aan de reling bungelen hooiwagenkrabben. Ik zwem een paar keer rond en pas op het laatst ontdek ik nog een zeedonderpad. Hij is heel mooi getekend maar valt echt nauwelijks op. Het platform heb ik nu wel gezien dus ik probeer nog een paar mooi begroeide sepiastokjes te vinden. Helaas lukt dat niet echt en het begint ook koud te worden. Ik ga wat ondieper zwemmen maar hier voel ik al snel de deining, dus terug naar de trap dan maar. Bovengekomen na een klein uurtje maak ik nog snel even een selfie en klim dan het water uit. He kijk nou, er zijn toch nog andere duikers. 1 Belgisch stel komt net aan, pakt uit maar komt er dan waarschijnlijk achter dat ze geen lucht hebben en ze rijden weer weg richting het vulstation aan de Veerweg.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief