Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Natuur

Kreeft met een nieuwe jas

Een kreeft in levensnood? Of…? Lia van Nieuwenhuizen was getuige van het verschalen van een kreeft en legde het als beeldverhaal vast.

Het eerste moment dat ik dit onder water zie, denk ik: ‘Wie heeft dit zo achtergelaten!!! Een kreeft in levensnood!’ Op dat moment zie ik 2 paar ogen en 2 ruggen van dezelfde kreeft…

Ik heb al veel moois gezien onder water maar niet eerder het verschalen van een kreeft. De foto’s geven aan welke strijd de kreeft moet leveren om uit zijn te klein geworden jas te kruipen. Zwak, kwetsbaar en met zo veel moeite om weer op te starten. Regelmatig valt hij nog om en even later gaat alles weer bewegen totdat het allemaal functioneert…

45 minuten heb ik hier van genoten en ik wens dit prachtige dier nog vele jaren te kunnen zien in het prachtige Zeeuws onderwaterleven!!!!

kreeft_1kreeft_2

kreeft_3kreeft_4

kreeft_5

kreeft_6

kreeft_7kreeft_8

kreeft_9

kreeft_11

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief