Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Corne Bolders – Zeepaardje in Oosterschelde

Datum 14-8-2014
Locatie Bergse Diepsluis

Je mag best een beetje geluk hebben! Corne Bolders had dat! Hij filmde het zwemmende zeepaardje in de Oosterschelde.

Hoewel het zicht en de omstandigheden vaak in Nederland niet echt tropisch te noemen zijn, kom je soms dingen tegen die zeker tropisch aandoen. In de inmiddels bekende duik met René Weterings een paar donderdagen geleden, waarin hij een zeepaardje tegen kwam.

Het was pas nadat het zeepaardje besloten had maar eens een stukje te gaan zwemmen dat ik hem ook tegen kwam. Eerst begreep ik niet wat René bedoelde en gaf maar een oke teken terug.

Daarna viel pas mijn oog op het silhouet van een zeepaardje dat verscheen in het schijnsel van zijn focuslamp. Gelijk begon ik met filmen wat soms niet mee viel want die beestjes kunnen lekker zwemmen. Om de beurt filmde ik en maakte René foto’s. Soms zijn we hem even kwijt maar vinden hem gelukkig weer terug. Na zo’n 15 min verdwijnt hij weer een keer in de donkere Oosterschelde maar dit keer helaas voorgoed. De volgende dag ben ik met Raymond Wennekes nog terug gegaan om hem te zoeken maar helaas tevergeefs.

Ik weet dat het inmiddels weer even geleden is maar wilde toch dit filmpje nog even delen. Zeker omdat inmiddels vele duikers gezocht hebben maar niets gevonden. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Wanneer je het filmpje hieronder niet ziet, klik dan hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief