Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Het gaat nog steeds niet vervelen.

Locatie Bergse diepsluis

 

We gaan nog een keer naar de Bergse Diepsluis om sepia’s te spotten. Geweldig, dit gaat nog steeds niet vervelen!

We komen aan bij de Bergse diepsluis en na een praatje tuigen de we de spullen op en gaan we naar het water, als we onderwater gaan is het zicht niet echt optimaal te noemen een metertje of 2 en als Lia wat verder van me af zwemt zie ik alleen nog maar haar lamp maar we zijn al zo goed op elkaar afgestemd dat we bijna precies weten hoe en wat onderwater.

We zwemmen gelijk naar de rekjes en we worden eigenlijk gelijk op sepia’s getrakteerd, een vrouwtje is eitjes aan het afzetten en wat kleiner mannetje houd het nauwgezet in de gaten en blijft erg dicht bij het vrouwtje.

1-P5189462

Ik maak wat foto’s maar ze doen gewoon hun ding en trekken zich niks van ons aan ineens komt er een heel groot mannetje die bijna 2 keer zo groot is naar het vrouwtje de 2 mannetjes verkleuren donkerbruin en ineens komt er een gevecht het gaat allemaal zo snel dat ik bijna vergeet om foto’s te maken.

De 2 mannetjes zitten verstrengeld in elkaar en het gaat er hard aan toe, ineens spuit er een wolk inkt uit 1 van de sepia’s en het kleine mannetje word door de grote vejaagd.

7-P5189455

Wow wow wow, dit schitterend maar het word nog mooier, het kleine mannetje blijft ongeveer een 2 meter boven de bodem hangen en houd het grote mannetje die zijn vrouwtje geschaakt heeft in de gaten en ineens schiet als een soort torpedo naar beneden en knalt zo tegen het grotere mannetje aan die duidelijk even van zijn apropos was weer gaan de 2 mannetjes te keer en word het kleine mannetje verjaagd.

 

2-sepia1

En weer gaat het kleine mannetje een meter of 2 boven de bodem hangen en weer zet hij een torpedo aanval in.

Het kleine mannetje zet zijn jet aandrijving aan en de grote gaat hem achterna en daar achter volgt het vrouwtje.

Dit was schitterend om te zien en eigenlijk niet in woorden op papier te zetten je had er eigenlijk er zelf bij moeten zijn.

Het is weer leuk geweest we gaan nog even de andere kant op om op het platform te kijken, op het platform komen we Neptunus tegen een pop die daar een duikclub was geplaatst voor een of ander zoek actie.

5-P5189482

Hierna gaan we nog een stukje naar rechts en we komen nog wat nieuwe rekjes tegen waar geheel geen leven was te zien, we besluiten om er uit te gaan.

We drinken deze keer geen bakje koffie want we zijn het allebei vergeten dus maken we nog een gewoon praatje en gaan we naar huis.

Het was weer een schitterende ervaring, Lia bedankt voor de duik.

 

 

Duik 723. Maandag 18-05-2015. Bergse diepsluis, Nederland.

Ik ben ongeveer 64 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 13 graden, het zicht was matig, ik ben max. 9,1 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief