Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Indonesië - algemeen

Indonesië in één oogopslag

Algemeen

Hoofdstad: Jakarta
Aantal inwoners: Meer dan 260 miljoen
Taal: Bahasa Indonesia
Valuta: Rupiah (IDR)
Reisdocumenten: Je paspoort moet bij binnenkomt nog 6 maanden geldig zijn. Je krijgt bij binnenkomst een toeristenvisum voor maximaal 30 dagen. 
Website: www.indonesia.travel 
Actuele reisadviezen en -info: Nederland wereldwijd, de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL)

Duiken

Indonesië heeft een diverse onderwaterwereld en goede duikvoorzieningen. Voor zowel de beginnende als de ervaren duikers zijn er honderden locaties om te duiken. Om er een paar te noemen:

Ten noorden van Jakarta liggen de Thousand Islands/ Pulau Seribu. Het zijn er geen 1000 maar 128 en de meeste zijn niet bewoond. De onderwaterwereld is prachtig met kleurrijk koraal en vele soorten tropische vissen.
De biodiversiteit van Bunaken National Park in Noord-Sulawesi is ongekend met 300 soorten koraal en meer dan 3000 vissoorten. Hier vind je ook gigantische koraalwanden. reuzenschildpad. 
Wakatobi bij Sulawesi is het toppunt voor duikers – wat een paradijs!
In het noorden van Sumatra vind je het eiland Pulau Weh. Ideale plek voor liefhebbers van avontuur en duiken met een gevarieerd onderwaterlandschap waar je grote vissen spot of zeepaardjes, maar ook soms manta’s en haaien.
Het is even reizen voordat je in Raja Ampat bent, maar dit is misschien wel de mooiste duikbestemming van Indonesië. Hier vind je 540 soorten koraal, 1511 vissoorten en 700 soorten schelpdieren.

Dit is nog maar een hele kleine greep uit de mogelijkheden!

Beste reistijd voor duikers

Het hele jaar door kan er gedoken worden in Indonesië. Houd er alleen wel rekening mee dat van november tot en met maart het regenseizoen is en het zicht onder water minder is dan in het droge seizoen van april tot en met oktober. Het droge seizoen en regenseizoen verschillen overigens per eiland. Juli en augustus zijn bijvoorbeeld natte maanden voor de Molukken en Papua.

Liberty wrak bewoners
Indonesien, Indonesia, Nord Sulawesi , North Sulawesi,  Molucca Sea, Molukken See, Tauchen, Diving,

Reizen naar en in Indonesië

De grootste vliegvelden in Indonesië zijn op Bali en Java. Er gaan veel vluchten vanuit Nederland en België naar deze eilanden, soms rechtstreeks, maar vaak wel met een overstap. Wel zijn er meerdere vluchten per dag. Op de andere eilanden zijn vaak kleinere vliegvelden voor binnenlandse vluchten. Voor een reis van het ene eiland naar het andere eiland heb je vaak keuze uit een vlucht, een reguliere veerboot of een snelle boot, afhankelijk van de bestemming. Voor reizen op de eilanden zelf wordt veel gebrui gemaakt van taxi’s en auto’s met chauffeur. Ben je avontuurlijker aangelegd, huur dan een scooter – het nationale vervoersmiddel van Indonesië – en ga zelf op pad.

tempel_Bali (2)
rajaampat_dag4_3

Wat kun je in Indonesië nog meer doen?

Indonesië is met haar ruim 16.000 eilanden enorm groot en biedt vele highlights en activiteiten. Cultureel erfgoed en historie vind je onder andere op Java: het Borobudur Tempelcomplex, Prambanan Tempelcomplex en Old Batavia mogen dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit eiland. Vele nationale parken zijn te vinden op Sumatra en je ervaart het leven op de rivier in Kalimantan. Sulawesi staat, naast de prachtige duikspots, ook bekend om de Toraja stammen en haar rituelen. Bali staat bekend om haar prachtige rijstvelden en vele tempels. Het is ook leuk om eiland te hoppen op de Soenda-eilanden. Hier spot je de Komodo-varaan, slaap je bij locals op Flores, relax je op de Gili eilanden en beklim je de Rinjani vulkaan op Lombok.

Hengelaarsvis Noord-Sulawesi
Dive-and-Travel_manta_Komodo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief