Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Frank Visser – Duikje voor een slakje en een schelp

Locatie Zeelandbrug

 

Woensdag 1 oktober plaatste ik een berichtje op het forum van onze duikclub (O.S.V.Argonauta) of er iemand zin had om een duikje te maken op zondag 5 september….. Hier op kreeg ik onderstaand antwoord,

Hoi Frank,

ik denk dat je 5 oktober bedoelt Daar heb ik wel zin in, maar mijn oor werkt nog niet echt mee. Onder voorbehoud en anders blijf ik gewoon gezellig op de kant.

groetjes Mirjam

Even later reageerde Bas ook op mijn vraag en vroeg waar ik heen wilde. Ik wilde de duiklocatie Strijenham wel eens proberen omdat ik daar nog nooit gedoken had. Bas stelde voor gezien de weersvoorspellingen de duik te verplaatsen naar zaterdag maar dat was voor mij niet handig om dat ik eters zou krijgen. En Bas wilde graag naar een “Bruggetje” waarop ik reageerde dan moeten we wel vroeg. Dus zo gezegd zo gedaan, zondag morgen om 07:00 bij Bas thuis afgesproken om richting de Brug te gaan.

sized_Bas_van_der_Sanden

Bij aankomst bij de brug hadden we geluk en konden het busje mooi naast de container te parkeren en waren er pas 7 auto’s op de parkeerplaats. Bas en ik besloten om ons maar gelijk van onze duikoutfit te voorzien en een bespraken gelijk maar wat we gingen doen:

– zwemmen (drijven) naar de eerste pijler en ons daar langs de oostelijke paal naar beneden te laten zakken en daar op zoek te gaan naar de gekraagde vlokslak en de wijde mantel…. Ze moesten er zeker te weten zitten… Want uit betrouwbare bron was het bijna onmogelijk om ze te missen.

 

 

sized_7_auto_s

Na afgedaald te zijn tot de voet van de oostelijke paal van de eerste pijler merkte we dat er na genoeg geen stroming was en het zicht uitzonderlijk goed. We konden nl de middelste paal zien. Dus wij op zoek naar de gekraagde vlokslak en wijde mantel.

Ik besloot linksom te gaan en de wijde mantel op te zoeken… Bas bleef aan de oostkant en ging rechts om…. Uiteindelijk duurde het voor mij niet zo heel erg lang, ongeveer 20 minuten tot ik de wijde mantel vond… Hij lag namelijk op een andere plek dan ons vertel was. Na een paar foto’s gemaakt te hebben vervolgde ik mijn weg linksom om Bas te laten weten waar de wijde mantel zat . Bas had mij al gezien en kwam naar me toe. Ook hij maakte een paar foto’s en we gingen daarna weer allebei een kant op om te zoeken naar die gekraagde vlokslak….. We wisten hoe we moeste zoeken maar pas na 58 min vond Bas een eisnoer/-krans dus ze konden niet ver uit de buurt zijn. En ja hoor niet veel later vond hij er 1 en ik was weer om de pilaar heen gezwommen waarbij ik een foto gemaakt heb van een pauwkokerworm… Toen ik weer bij Bas in de buurt kwam zag ik een heel zenuwachtig duiklampje bewegen…. Bas had er inmiddels nog twee gevonden. We konden dus allebei op ons gemak foto’s maken… Na een minuut op 80 hadden we er beide genoeg gemaakt en zijn we richting te kant gegaan ik moest vreselijk plassen en aangezien ik een droogpak aan had wilde ik dat wel zo houden. Bas bleef nog even onderaan de duiktrap liggen want daar had een halfwas sepia een mooi plekje gevonden op de voet van de trap… Ik ben er uitgegaan en heb me gehaast naar de parkeerplaats waar Mirjam mij heel fijn kon helpen met mijn rits van mijn pak…. Pfffffffieuw dat was op het nippertje.

sized_gekraagde_vlokslak

Uiteindelijk 88 minuten voor mij op de klok, de slak en het schelpje gezien… Kortom een geslaagde duik met Bas van der Sanden als buddy..

Na een wel verdiende lunch (broodjes met spek en eieren) en wat geklets met andere duikers, en dat waren er inmiddels al wat meer geworden, zijn we met z’n drieën gaan duiken….we zijn bij de oude instap te water gegaan waar we vreselijk in de weg lagen om daar de steenslijmvisjes te bekijken, na een minuut of 20 zijn we afgedaald en ben ik Bas en Mirjam kwijt geraakt door het vele stof van alle andere duikers, we hadden afgesproken dat Bas en Mirjam bij elkaar zoude blijven en als ik hun kwijt zou raken of zij mij ieder zijn duik af zou maken… Ik heb mijn weg vervolgt en ben westlijk gegaan richting te nieuwe trap. Door de vele duikers was het zicht een heel stuk minder dan de duik van de ochtend. Na 55 min vond ik het welletjes en ben eruit gegaan.

sized_gezellig_druk

En een half uurtje wachten kwamen ook Bas en Mirjam eruit en hebben we nog heerlijk staan kletsen en hebben we onder het genot van een biertje de dag afgesloten en zijn weer richting het Brabantse gereden…

Tot zover zondag 5 oktober 2014

Zeelandbrug

TDT 88 en 55 min

Zicht ruim 4 meter in de ochtend op 9 meter diep en 1 a 1,5 meter in de middag op een meter of 4 Watertemperatuur 17 a 18 graden.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief