Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Nieuws

Foto- en videokampioenschappen op 17 en 31 mei

Het ONK, het NK en het ZK Onderwaterfotografie én het ONK Videografie vinden in 2015 plaats op 17 en 31 mei. Doe je mee?

Dit jaar worden de belangrijkste onderwaterfotografie – en videografiewedstrijden van Nederland gehouden op 17 en 31 mei. Deze wedstrijden worden ieder jaar georganiseerd door Aquashot. Er wordt een onderscheid gemaakt in de volgende wedstrijden: het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) voor zowel nationale als internationale fotografen, het Nederlands Kampioenschap (NK) voor ervaren fotografen en het Zeeuws Kampioenschap (ZK) voor beginnende of minder ervaren fotografen. Ook is er een ONK Onderwatervideografie (ONK Video) voor alle onderwatervideografen.

De wedstrijden, die worden georganiseerd door Aquashot, vinden plaats op de mooiste duiklocaties van Nederland in de provincie Zeeland. Foto’s die worden ingeleverd als deelname moeten op minstens een van de wedstrijddagen zijn gemaakt. De deelnemer kan zelf kiezen voor het stilstaande water van de Grevelingen, het Veersemeer en/of het getijdewater van de Oosterschelde. Het is vrij om op één of op beide wedstrijddagen mee te doen.

In het ONK en NK zijn vijf verschillende categorieën: groothoek zonder model, groothoek met model, macro, visportret en thema. Als deelnemer ben je vrij om te kiezen in welke categorieën je wilt deelnemen. Wanneer voor alle categorieën opnames worden ingeleverd, wordt er kans gemaakt op de titel Overall Kampioen 2015.

Bij het ZK zijn er twee categorieën: beste foto en thema. Per categorie zijn er drie prijswinnaars en een Overall Winnaar: de Zeeuws Kampioen.

Het ONK Video wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en heeft slechts een categorie: de korte film.
ONK_2e_prijs_HALF-HALF__Arco_de_ManONK_1e_prijs_GROOTHOEK_met_MODEL__Marco_Heesbeen

ONK_2e_prijs_MACRO__John_Knappers

 

Er is door de sponsoren een groot prijzenpakket beschikbaar gesteld voor de winnaars. Daarnaast verschijnen de winnende opnames met naamsvermelding in diverse duiktijdschriften en op duikwebsites.

De wedstrijddagen zijn op zondag 17 mei en 31 mei 2015.  De startlocatie van beide kampioenschappen is in Serooskerke, locatie Restaurant Schelphoek.

Bekendmaking van de juryuitslag vindt plaats op 18 september in het Veerhuis in Nieuwegein.

Meer informatie
Wil je meer weten over deelname, de spelregels of de jury? Houd dan de Facebookpagina van Aquashot en de website www.aquashot.nl in de gaten. Hier vind je actuele informatie en tips van de winnaars van vorig jaar.

Je kunt je nu inschrijven via de website van Aquashot.

Voorbereiding
Vrijdag 17 april a.s. zal er een avond zijn in ’t Veerhuis, Nijemonde 4 in Nieuwegein, aanvang 20.30 uur, waar uitleg gegeven wordt over de reglementen, hoe je het beste een video kunt maken en iedereen mag in kleine groepjes eerder ingezonden foto’s gaan jureren. Ook op deze avond is iedereen van harte welkom.

Winnende foto’s in volgorde van publicatie: John Landa, Arco de Man, Marco Heesbeen, John Knappers

Albums ONK, NK en ZK 2014:
Winnaars ONK 2014
Winnaars NK 2014
Winnaars ZK 2014
Inzendingen ONK 2014
Inzendingen ZK 2014

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief