Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Freediving / Freediving - Nieuws van onze partners

Ervaar Cressi!

Het begon met de passie van één man, Egidio Cressi. Vandaag de dag is Cressi uitgegroeid tot een toonaangevend merk in de duikwereld. Van innovatieve ademautomaten tot professionele freedive-materialen. Alles Made in Italy.

Van bankier tot sportduiker

Egidio Cressi was in de jaren dertig van de vorige eeuw zijn tijd ver vooruit. Hij volgde zijn hart en zei zijn carrière in het bankwezen gedag. De onderwaterwereld was zijn echte roeping. Thuis in de woonkamer maakte hij met de hand de eerste duikbril, de Cressi Sirena. Toen al van gerecycled materiaal! De eerste duikvinnen werden van oude autobanden gemaakt. Uiteraard bleef het daar niet bij.

Op 27 maart aanstaande gaan we informatie geven over de verschillende freedive-materialen tijdens het Cressi Freedive Pro Event. Deze middag is bedoeld voor de freedive-duikscholen, -winkels en -instructeurs.

Bron: Archief Cressi

Innovatieve rebreather en duikvin

Na de Tweede Wereldoorlog introduceert Cressi de innovatieve ARO AR47 rebreather. Dit was de eerste zuurstofrebreather, een closed circuit system, duiken zonder bubbels. De huiskamer wordt in 1953 ingeruild voor een kleine fabriek in Quinto. Het moment waarop Giovanni Battista zijn broer Egidio komt bijstaan.

Tot op de dag van vandaag is Cressi een warm familiebedrijf. Omdat ze zelf zo gepassioneerd zijn, gebruiken en testen ze al het duik- en freedive-materiaal zelf. De in de jaren vijftig geïntroduceerde Rondine duikvin belichaamt het echte Made in Italy principe. Innovatief door gewicht te besparen, daarnaast ergonomisch en zeer comfortabel in gebruik. Een principe dat je ook terugziet in de Polaris 4 Professional ademautomaat. Deze robuuste en onderhoudsvriendelijke automaat was wereldwijd al snel de favoriet van veel sportduikers.

Duiksport groeit

Kun je een duik voorstellen zonder BCD? In de begin jaren van het duiken bestond een BCD helemaal niet. Het was Cressi dat in 1970 met het Equi trimvest kwam. In dit vest zie je alle principes terug van de moderne BCD. Door de directe aansluiting op de eerste trap en het trimvest kon de duiker zich voor het eerst uittrimmen onder water. Een ware revolutie!

Het is de tijd dat meer en meer mensen op vakantie gaan. Het aantal duikers en snorkelaars neemt toe. Vanaf het strand gaan ze te water en maken kennis met de wereld onder water.

Cressi vergeet zijn oorsprong niet. Ze introduceren nieuwe maskers en vinnen puur gericht op freedivers. Maskers met een kleiner volume en vinnen met een groter blad. De Rondine L (Long) vin wordt omarmt door de Franse freediver Jacques Mayol. In 1976 is hij de eerste freediver die met deze vinnen op een ademteug, in 3 minuten en 40 seconden, naar 100 meter diep duikt. Een ongekende prestatie.

Bron: Archief Cressi
Bron: Archief Cressi

Kwaliteit voorop

Het in eigen huis ontwikkelen van nieuwe en onderscheidende producten is nog altijd verankerd in het DNA van Cressi. Het in 2001 geïntroduceerde Leonardo duikhorloge is daar een perfect voorbeeld van. Optimale kwaliteit, veiligheid, betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Natuurlijk kun je de batterij zelf vervangen. Met een knop is de bediening simpel. Ideaal voor duiken in koud water.

Nu we het toch over koud water hebben, wist je dat Cressi ook droogpakken maakt? Het Glacier droogpak is gemaakt van soepel 4mm high density neopreen. Neopreen isoleert je lichaamswarme goed en is ideaal om het jaar rond te duiken. De latex nek- en polsseals zijn natuurlijk zelf te vervangen. Voor extra warmte heeft Cressi een Thermal onderpak. Gemaakt van gerecycled polyester en spandex. Wel zo duurzaam. Duik je liever in een semi-droogpak? Het Ice one piece 7mm is een prima alternatief en houd je langer comfortabel onder water. Zo haal je meer uit je duiken!

Foto: Octavio Aburto
Foto: Octavio Aburto
Foto: Marcello Pastonesi
Foto: Marcello Pastonesi

Freediving Pro Event

Het begon zo eenvoudig. Een duikbril en een paar vinnen. Snorkelen in een zwembroek in het mooie Portofino. Uit nieuwgierigheid naar de onderwaterwereld. Graag willen we je kennis laten maken met het Cressi van nu. Daarvoor organiseren we gedurende het jaar verschillende indoor- en outdoor evenementen.

We starten op maandagmiddag 27 maart met het Cressi Freedive Pro Event. Gericht op de dealers en duikscholen tonen we het topsegment aan freedive-materiaal. Daarbij leggen we uit wat de verschillen zijn en in welke situatie welk materiaal geschikt is. Moderne maskers, vinnen, freedive computers en pakken. Ontworpen met dezelfde passie van toen voor de freediver van vandaag. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan snel aan via onderstaande link om verzekerd te zijn van een plaats.

Foto: Kayleigh Burns en Cam Grant
Foto: Kayleigh Burns en Cam Grant
Foto: Studio Nicama
Foto: Studio Nicama
Foto: Judith van de Griendt
Foto: Studio Nicama
Foto: Studio Nicama

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief