Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Dynamische fotowedstrijd tijdens Duikvaker 2016 – Doe jij mee?

DuikeninBeeld organiseert op Duikvaker voor de derde maal de bijzondere en dynamische fotowedstrijd en -expositie. Dynamisch want als bezoeker bepaal je de hele dag door welke foto’s er te zien zijn en meedingen naar de dagprijs. Bovendien krijg je als deelnemer aan de wedstrijd voor een heel aantrekkelijke prijs een grote kwaliteitsafdruk.

De dynamische fotowedstrijd van DuikeninBeeld was in de afgelopen twee jaren een publiekstrekker. In 2016 doen we daar nog een schepje bovenop met nog meer prijzen! Maar de wedstrijd annex expositie – naar een idee van onderwaterfotograaf Ron Offermans- wordt alleen een succes met jouw medewerking!  En wat is er leuker dan je eigen foto groot in de expositie te hebben hangen?

 

Zowel bezoekers als deelnemers winnen

Deelnemen is heel eenvoudig, jij hoeft er alleen voor te zorgen dat je een plek hebt in de expositie. Je kunt met één of met twee foto’s meedoen.
Het leuke is dat niet alleen de fotografen maar ook de bezoekers in de prijzen kunnen vallen! Bovendien krijg je aan het einde van de dag je tentoongestelde foto als poster van 90*60 cm (max) mee naar huis.
Dit jaar zijn er ook extra prijzen te winnen. De Dutch Shark Society kiest de beste haaien-/roggenfoto van het weekend uit (gemaakt door een Nederlandse of Belgische fotograaf), en de organisatie van Duikvaker kiest zowel op zaterdag als zondag haar favoriet.

Nu al inzenden voor een plek in de expositie

Natuurlijk willen we bij opening van Duikvaker op zowel zaterdag als zondag een expositie klaar hebben staan. Dus wil jij dat je foto er ’s ochtends vroeg al bij zit en je ook zeker bent van een vergroting van je foto voor de zeer speciale prijs, stuur dan nu je foto in voor de voorinschrijving. De eerste 26 voor de zaterdag en de eerste 26 voor de zondag hangen zeker op de wand!

Janny_Bosman_karper

Foto: Janny Bosman (dagwinnaar Nederland 2015)

Filip-Staes_zondag_Nederland

Foto: Filip Staes (dagwinnaar NL 2015)

Zit je niet bij de eerste 26 foto’s uit de voorinschrijving, dan kun je ook op de beursdag zelf nog meedoen. Elk uur komen er vier nieuwe foto’s te hangen (en vallen vier andere af)! Neem je foto’s mee naar de beurs – Ron Offermans en Edwin van der Sande staan klaar om je -als je dat wilt- goede tips te geven en om samen met jou een foto te kiezen, die ter plekke wordt afgedrukt en toch nog meedoet. Maar wees snel – het aantal plaatsen op de wand is beperkt en VOL is echt VOL!

Beursbezoekers maken expositie dynamisch

De hele dag door kunnen de bezoekers foto’s beoordelen – het bijzondere is dat de expositie elk uur verandert! Elk uur worden vier foto’s uit de tentoonstelling verwijderd: jij bepaalt samen met andere bezoekers aan de beurs welke foto’s worden vervangen door nieuwe foto’s. De hele dag door zie je welke foto’s favoriet zijn bij het publiek. En omdat de expositie steeds weer verandert, is het belangrijk om meer dan één keer je stem uit te brengen.

Dagwinnaar

Aan het eind van elke beursdag zie je een sterke selectie van onderwaterfoto’s. Dan is het aan de vakjury om te bepalen welke fotografen zich dagwinnaar mogen noemen –twee fotografen per dag, want de jury kiest de beste foto die in Nederland is gemaakt, én de beste foto van buiten Nederland. De dagwinnaars ontvangen naast de roem een prijs. Ook onder de stemmende bezoekers wordt elke dag een prijs verloot.

Peter-Boots_zondag_Wereld

Foto: Peter Boots (dagwinnaar Wereld 2015)

Kwaliteitsafdruk voor een zeer gereduceerde prijs

Wat deze wedstrijd extra aantrekkelijk maakt, is dat de deelnemende foto’s tegen een zeer gereduceerd tarief op groot formaat en in hoge kwaliteit worden afgedrukt. Inktjetwinkel uit Amsterdam heeft hier in samenwerking met Canon speciaal een grootformaatprinter voor beschikbaar gesteld, zodat we op Duikvaker kunnen afdrukken, en PixelPrint zorgt dat de vooraf ingezonden foto’s mooi worden geprint. Aan het eind van de beursdag mag je de foto meenemen.

Extra wedstrijd via Facebook

Na Duikvaker zullen alle ingezonden foto’s op de pagina van DuikeninBeeld op Facebook te zien zijn. Tot en met 29 februari kan er door iedereen gestemd worden. De maker van de foto met de meeste likes wint een prijs en ook nu weer wordt onder de stemmers een prijs verloot.

Klik hier voor de wedstrijdvoorwaarden en meer informatie over deelname.

Vergeet bij inzending van je foto vooral niet te melden op welke dag je op de beurs bent en meedoet: zaterdag of zondag, en waar de foto is gemaakt.

Openingsfoto: Laurent Miroult  (dagwinnaar Wereld 2015)

De Duikvaker-fotowedstrijd 2016 wordt georganiseerd door DuikeninBeeld en wordt mede mogelijk gemaakt door:

duikvaker logo logo Onderwaterhuis.NL finallogo_witte_achtegrond_1kleur

   Canon_logo Inktjetwinkel.nl_logo_FC    Logo Dutch Shark Society  logo-handboek-digitale-onderwterfotografiehet duikhuis logo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief