Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jan Jaap Tijsen – Duiken in Nederland

De eerste helft van 2023 zit erop. Voor onderwaterfilmer Jan Jaap Tijsen het moment om de balans op te maken en zijn duiken samen te vatten in een video. Van Hoofddorp en Ouderkerk naar het Twiske en De Beldert.

Na onze vakantie op Bonaire in januari, ben ik meteen naar Divecentre Scubido gereden, om al m’n duikspullen op te halen. Onderhoud was nodig, na al dat duiken in de Waddenzee de afgelopen paar jaar.

Ik heb wat mooie duiken gemaakt de afgelopen 6 maanden. We hadden bijvoorbeeld in februari heel goed zicht in het Haarlemmermeerse Bos. En met het grauwe weer wat we toen hadden, kreeg je een duister landschap onder water. Dat doet het altijd goed op film, vind ik.

Ook in de Ouderkerker Plas kon ik me uitleven met de camera. Een thermocline, die het stof liet dansen, tussen het bouwafval en de grote brokken staal. Het is een sinistere duikstek… soms zou je denken dat je begluurt word van achter een van de puinwanden.

En dan heb je nog het Onderwaterpark in ’t Twiske… Als je snoekbaarzen wilt zien, moet je in ’t Twiske zijn. We hadden dit keer ook de mazzel dat ze aan het jagen waren in de zeecontainers. En die zeecontainers, daar ben ik graag met de GoPro. Deze duikstek doet me altijd een beetje denken aan het level: Statue in GoldenEye 007 op de Nintendo 64… De goeie ouwe tijd.

Er is ook weer een, voor mij, nieuwe duikstek toegevoegd aan mijn duiklogboek. De Beldert! Met z’n vieren vertrokken we richting het zuiden voor twee duikjes in het heldere water. De eerste duik hebben we het platform op 21m diepte, de kotter en de cockpit van de Boeing 707 bezocht. De tweede duik was koud en nat (7ºC)… M’n droogpak begon gedurende de duik vol te stromen via de inflator. Gelukkig had ik een droog setje kleding mee!

Onderhoud… bijna alles laten checken behalve mijn droogpak. Gelukkig heb ik een mooie werkplaats bij ons op de zaak. Daar heb ik de inflator gedemonteerd en schoongemaakt en was ik klaar om weer kopje onder te gaan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief