Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Roland Hendriks – Op zoek naar sepia’s

Een paar dagen Zeeland op zoek naar de sepia’s en nog veel meer ander moois. Duikreporter Roland legde het op video vast.

Weer een paar dagen de onderwaterwereld bekeken van de Oosterschelde. Hoofddoel was om sepia’s te spotten bij de Bergse Diepsluis en dat is gelukt.
Bij de Zeelandbrug op zoek naar het blauwtipje, helaas niet gevonden maar wel het gestippelde mosdier, harlekijn en ruwe wratslak met als bonus een grote en kleine bloemkoolkwal (zeepaddenstoel) bij elkaar. Leek wel moeder en dochter. Bij Strijham ging ik voor de steenslijmvis, deze had ik ook nog op het verlanglijstje staan. ik kwam met een “big smile” het water uit. wat een geweldige ervaring was dat. bijna 45 minuten gespeeld met een stuk of 10 steenslijmvissen rond en zelfs op me handschoen. Einde van de duik nog een kers op de taart “een lipvis” met cameravrees, die was een stuk schuwer dan de steenslijmvissen.

Laatste dag nog twee duikjes gemaakt met Jessica Ruijs bij de Bergse Diepsluis, helaas een lamp was uitgevallen de dag ervoor, dus dan maar zo genieten van het sepia spektakel, dat was het zeker. De tweede duik een goede tip gekregen voor zeepaardjes, maar dat helaas was toch te ver weg voor mijn 12 liter. Dat is weer voor een volgende keer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief