Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Indonesië - algemeen

Arie Hoekman – Genieten op Bali en Komodo

Haaien, manta’s, barracuda’s, grote scholen vis. Voor Duikreporter Arie was deze duikvakantie naar Indonesië absoluut genieten.

Een bijzondere vakantie in Indonesië. We zijn naar een fantastisch land afgereisd met veel zon en vriendelijke mensen met een eeuwige glimlach! Bij vragen staat iedereen voor je klaar om het je naar de zin te maken.

We begonnen op Bali om daar rustig aan met het duiken te beginnen, geweldige duiken gemaakt in Amed en Tulamben. Duikers die in Indonesië geweest en gedoken hebben wel bekent neem ik aan en voor wie plannen heeft zou ik zeggen……. DOEN!

Maar het hoogtepunt was natuurlijk de Komodo eilanden vanaf Flores! Een week lang live aboard op een eenvoudig schip maar wel met de noodzakelijke voorzieningen, een zeer behulpzame crew en heerlijk eten. Het duiken is prachtig, zoveel vis, groot en klein, koralen, anemonen, helder water en een lekkere temperatuur ( natpak 3mm of shorty is prima) Wat wij als bijzonder hebben ervaren waren de haaien, manta’s , barracuda ’ s, en de grote scholen vis. Er zijn diverse duikscholen die live boards aanbieden, je kunt kiezen uit zeer luxe en eenvoudige schepen. Boven water is er ook genoeg te beleven om een fantastische vakantie te vieren , wat we dan ook zeer zeker hebben gedaan. Het vervoer over de eilanden is goedkoop en logies zijn er te kust en te keur te vinden, ook weer van zeer eenvoudig tot super de luxe. Kortom voor iedereen is er wel iets te vinden.

Indonesië………DOEN!

4 reacties

 1. Leuke film Arie! En wat een enorme soortenrijkdom in Indonesië. Prachtig om te zien.

  REAGEREN
 2. Mooie beelden! Ik wil ook weer terug!

  REAGEREN
 3. Mooi, bedankt voor het delen.

  REAGEREN
 4. Mooie beelden Arie zowel onder als boven water!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief