Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duiken met krokodil in Vinkeveen?

krokodil_vinkeveenHet zou toch wat zijn als je in Vinkeveen kan duiken met een krokodil. Twee Vinkeveense buurmannen hebben er één gespot.

René Mok trof begin deze week naar eigen zeggen een krokodil aan in zijn tuin. ,,Ik begon wel een beetje te twijfelen of ik het goed gezien had,” zegt hij. Snel maakte de Vinkevener een foto, die hij vervolgens deelde met zijn buren in de groepsapp. Gistermorgen zag ook buurman Bert Jan van Ekris het reptiel. ,,Hij zat in de slootkant langs de Baambrugse Zuwe en had duidelijke schubben,” zegt hij op AD.nl. “Maar toen ik hem beter wilde bekijken, schoot hij het water in.”

Twijfel
De buren vermoeden dat de krokodil in hun omgeving is losgelaten. Maar bij Reptielenzoo Serpo in Rijswijk wordt getwijfeld aan die lezing. ,,De foto is niet heel scherp, maar de oogpupil lijkt rond en dat moet een streepje zijn. Ook vreemd is dat de schubben los van elkaar liggen in plaats van dakpansgewijs,” zegt eigenaar Walter Getreuer. Toch durft Getreuer niet met 100 procent te zeggen dat het verhaal niet klopt. ,,Het zou voor Nederland bijzonder zijn.”

Van Ekris, die zelf bioloog is, hoopt het verder ongevaarlijke dier te vangen. ,,Ik heb al kip gestrooid, maar vooralsnog is hij mij te slim af.” Mocht het écht om een krokodil gaan, dan kan alleen dat de redding zijn voor het beest. Getreuer: ,,Het dier kan niet tegen kou. Zodra het wat frisser wordt, is het afgelopen.”

Bron: AD.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief