Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Duik onder het ijs met EWDR

EWDR neemt je mee naar de mooiste koudwatergebieden ter wereld. Duik onder het ijs – van Oostenrijk tot de Noord- én de Zuidpool!

Als we het over duikvakanties hebben, gaat het vaak over mooie tropische locaties waar je in een 3mm heerlijk kan duiken en snorkelen. Locaties waar je ‘s avonds heerlijk nazit op een terrasje, idealiter op het strand en onder het genot van een drankje geniet van de warme zonsondergang.

Duik onder het ijs met Eigen Wijze DuikReizen!

Nou, daar gaan we het nu even niet over hebben. Er is namelijk nog een hele andere tak van de sport: ijsduiken. Voor vele duikers een ver-van-hun-bed show, het is onbekender en absoluut kouder. Maar niet minder mooi, zeker niet. IJsduiken is bijzonder, bijzonder vanwege de voorbereiding die het vergt en bijzonder vanwege het ongerepte en unieke gevoel dat een duik je oplevert.

Weet je dat je over de hele wereld kan ijsduiken? Duikreisbureau Eigen Wijze DuikReizen biedt ijsduikreizen aan naar zowel de Noordpool en de Zuidpool! En omdat de stap van “gewoon duiken” naar ijsduiken best spannend kan zijn hebben ze nu een speciaal trainingsweekend opgezet.

Koudwatertraining in Oostenrijk (9 tot 12 januari 2020)

Begin volgend jaar gaat EWDR met een groep enthousiaste duikers een lang weekend naar Oostenrijk om daar koudwatertraining te volgen in de Oostenrijkse Attersee. Het weekend is volledig onder begeleiding van ijsduikfanaat Arjan Gunnink (eigenaar van EWDR). In dit weekend maak je kennis met koudwaterduiken en alle aspecten die erbij komen kijken. Zelfs als je nu nog niet van plan bent een lange koudwaterduikreis te maken, is dit weekend interessant voor duikers die eens willen proeven aan ijsduiken. Nieuwsgierig? Ga mee! Dit is de perfecte kans om laagdrempelig en voordelig kennis te maken met deze tak van de sport.

Zuidpool (24 februari – 17 maart)

Stap aan boord van de m/v Hondius in Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld, in Argentinië. Vanaf hier vaar je in 17 dagen langs de Falkland Islands, South Georgia, Elephant Island, Antarctica en de poolcirkel. Hier kom je dieren tegen die je nog nooit ergens anders gezien hebt, zoals 6 verschillende soorten pinguïns, veel verschillende soorten zeevogels en speciale dolfijnen (Dolfijn van Peale). In februari zijn de jonge pelsrobben nieuwsgierig en speels, ook komen er grote zeeolifanten om te vervellen op de stranden. En dan hebben we het nog niet eens over de walvissen die we hopen te zien vanaf de boot. Deze expeditiereis is echt perfect voor liefhebbers van natuur en bijzondere diersoorten. Ook deze reis wordt begeleid door Arjan Gunnink zelf.

Noordpool (september 2021)

Iets dichter bij huis is de Noordpool, waar je in de zomer maanden ook erg mooi kan duiken. Dit is ook de plek waar je koning van de Noordpool, de ijsbeer, kan ontmoeten. Voor de late zomer van 2021 is Eigen Wijze nu al bezig met het plannen van een speciale reis naar de Noordpool. In de gekozen reisperiode (september) is er ook een grote kans dat we niet alleen ijsberen zien, maar ook het bijzondere Noorderlicht. Interesse om mee te gaan op deze reis? Stuur een mailtje naar marketing@ewdr.com, dan ontvang je alle nieuwsupdates.

1 reactie

  1. Ziet er prachtig uit, maar die kou…

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief