Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

DiveXperience op 3 oktober – Een reis door de duikwereld!

Zaterdag 3 oktober is de derde dagvullende editie van DiveXperience, hét online duikevent! Benieuwd wat er op het programma staat? Het is nu bekend!

Opnieuw een hele dag in het teken van duiken en je kun het overal volgen! Op de bank, in bad, op het balkon, in de tuin of waar je ook bent – met een pc, tablet of smartphone ben jij erbij via Facebook, YouTube of de website! Van 11:00 tot 16:30 uur volg je presentaties vanuit Nederland en diverse hoeken van de wereld, zie je films, kun je mee-chatten, kortom een dag duiken op het droge – live!

Foto: Gino Symus
Foto: iLike
Foto: René Weterings

Reis van oost naar west!
We beginnen in de Filipijnen, waar marien bioloog Marlon Managa van Magic Oceans je namens Dive and Travel kennis laat maken met het onderwaterleven – van XXS tot XXL. We geven toe, de overgang naar het volgende onderwerp is groot: OmniRed en ExoWear van BARE, waarmee je lekker warm blijft tijdens je duiken. Rogier de Boer van AmilcoSports zal je er alles over vertellen. Toch springen we daarna weer terug naar Azië, waar het op dat moment nog net licht is: Patricia Guardiola Rico en Bruno Vanherck vertellen je vanaf respectievelijk Bali en België hoe je met de Ilike van eiland naar eiland vaart en Indonesië op een ongekende manier verkent.

Een duikcomputer mag niet ontbreken als je gaat duiken. Maar welke duikcomputer kies je – heb je genoeg aan een basic model of heb je je er echt een nodig (of wil je die gewoon!) met alle toeters en bellen? Of toch die daar weer tussenin? Martine Grethe van Scubapro helpt je op weg. Daarna maken we een sprongetje naar het Canarische eiland La Palma, waar Nanneke en Joost van Casa de Buceo – duikhuis La Palma en EWDR je de ins en outs van het eiland en natuurlijk de onderwaterwereld vertellen.

De herfst is in het land, voor veel mensen betekent het dat een verkoudheid op de loer ligt – lastig als je wilt duiken. Wat kun je er tegen doen, welke medicijnen kun je wel en welke mag je niet gebruiken. Duikerarts Thijs Wingelaar vertelt het. We gaan door naar de Noordzee boven de Wadden, waar Duik de Noordzee schoon in september een grote schoonmaak heeft gehouden. Sjoerd Veldkamp van de organisatie vertelt over de plastics en spooknetten die zij in onze eigen zee vinden en opruimen. Na Sjoerd gaat Cees den Toom je meer vertellen over droogpakken want wat zijn de verschillen eigenlijk tussen de diverse types en materialen en hoe kies je nu een type dat bij jou en je duiken past?

Tijd voor wat tropische warmte. We steken de Atlantische Oceaan over naar Sint Eustatius, waar Mike Harterink van Scubaqua samen met Patricia van Diving Holidays een goed bewaard geheim onthult. Echt zo’n bestemming (maar eigenlijk geldt dat voor elke duiklocatie!) waar jij foto’s onder water wilt maken. En stel nou dat je net een nieuwe camera hebt of je camera misschien nog niet van binnen en buiten kent, dan helpen onderwaterfotografen (en (ex-)kampioenen) René Weterings en Raymond Wennekes je weer een stuk op weg. We eindigen in Bonaire! Samen met Macy van Sabben van Buddy Resort ga jij dit duikersparadijs ontdekken.

Tussen de presentaties door zie je korte filmpjes over duikstekken in Nederland en België en praten we bij met een aantal duikresorts die eerder bij ons te gast waren – hoe is het nu met hen?

Zorg dat je erbij bent en doe mee!
Het leuke van DiveXperience is dat (bijna) alles live gestreamd wordt. En dus kun jij je vragen onder de streams op Facebook en YouTube afvuren op de sprekers. We proberen in elk geval een aantal vragen direct in de stream te laten beantwoorden. En anders krijg je na de presentatie een antwoord via de sociale media.

Dus… kijk via YouTube op je tv, pak je tablet of smartphone en kijk! Wij nemen je mee door de duikwereld.

Het is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden! 

Foto: Sander van der Heijden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief