Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eduard Bello – Decemberduiken

Deze decemberduiken zijn voor Duikreporter Eduard ook meteen de laatste van 2019. Een mooie afsluiter.

Waar gaan we naar opzoek!

Terwijl de temperatuur niet bovenwater boven de 5°C komt, hebben we onder niets te vrezen, ook 5°C. We maken de laatste duikem gan 2019 en hebben er zin in. Met z’n vieren eerst bij Zoetersbout, Henri heeft hier nog niet gedoken zodat  alles prima is. De instap was direct een uitdaging.  LW is echt killing. glad, stenen, afstap… Nick en ik gaan linksom langs de wand. Eenmaal onder viel het zicht tegen, erg stoffige wand. Door geen stroming blijft hét stof lang hangen… na 50m de eerste zeedonderpad, prachtig op een roze zeester. Onderweg kwamen er 2 duikers tussen ons liggen en dat was schrikken….Ik spotte nog een volwassen zeedonderpad, maar door het zwemmen van hem verdween dezebin het niets… Nestje niet gevonden. Buddy spotte nog een mini Zeenaald, maar hopen dat deze de winter overleeft. Kreeften zitten op beide duikstekken volop. Tijd om te keren en iets hoger terug… dat ging 3x zo snel door een beetje stroming…

Het Gemaal

Ook hier instappen met een touw. We waren de enige. Ondiep scharrelen naar de brede rolsprietslak leverde 1000 witte wierslakken op… over het rif langs de wand richting het Gemaal. Eerst op 11m doorgezwommen want het zicht was uitstekend. Veel kleine 3 3kantige kalkkokerwormen, dit jaar véle gezien. Na 30 minuten terug tot het Gemaal. Prachtig mooi helder. Doorkijk onderin… mooie anjelieren op de bodem en pijlers. Daarna weer terug. Onderweg spotte Nick de bruine plooislak en dat was een mooie afsluiter van de duik.

Op naar het nieuwe jaar.

Dit bericht delen

Avatar
Eduard Bello

Ik duik nu een aantal jaren en wordt er alleen maar enthousiaster door. Het mooiste is dat door regelmatig te duiken ik steeds meer tijd kan nemen en nu pas leer goed rond te kijken. Vooral tijd nemen is een vereiste, maar dat valt af en toe nog niet mee. Vind het bijzonder fascinerend wat ik telkens weer in onze wateren tref. Hoop nog veel moois te zien en vast te kunnen leggen. Af en toe met een wedstrijd meedoen verhoogt mijn plezier en daarbij behorende feedback is geweldig. Ik hoor dan ook steeds: Veel oefenen en probeer je aan de 10 regels te houden..... Hoop dit nog lang te kunnen doen met enthousiaste duikers om mij heen. Duik nu met een Olympus PEN 7 met een INON 2000 en Z240.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *