Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Theo van de Kamp- De opening van de Zeelandbrug

Wegens werk aan de dijk, was duikplaats Zeelandbrug lange tijd gesloten. Maar vandaag was het weer zover: er mocht weer gedoken worden! De eerste duikers stonden om 6 uur ’s morgen al te trappelen voor de hoog water kentering. Theo van de Kamp dook op de laag water kentering op dit favoriete plekje!

Datum 2015-12-18
Locatie Zeelandbrug noordzijde
 

Deze hele dag stond in het kader voor de eerste duik bij de Zeelandbrug.
De hoog water kentering had ik gemist maar de laag water kentering was ik er bij!
Heerlijk weer bij de brug duiken.  De trappen zagen er goed uit, al waren ze nog niet klaar. De mannen waren nog steeds bezig met cement om de schade die van de week was ontstaan te repareren. Door de aanhoudende zuidenwind door de golfslag was het cement hier en daar weg gespoeld. De railingen die zouden ze als het goed is half januari gaan plaatsen dus het is even goed op letten bij laag water.
Het parkeer terrein zag er mooi uit en de vulcontainer stond ook weer op zijn plaats. Dus we kunnen ook weer vullen daar. De wc was nog dicht ivm vandalisme;   ze moesten nog kijken of er een camera geplaats zou worden. Dat lijkt mij een goed plan.
Nu was het tijd om te duiken! Ik heb mijn spullen opgebouwd en mijn pak aangedaan en richting het water gelopen. Ik had gekozen voor de trap onder de brug zodat ik lekker met de stroming mee kon driften. Het zicht was redelijk te noemen. Ongeveer een kleine 2 meter zicht,  maar wel stoffig.
Tijdens de af daling was er een duiker die wees me iets aan dus ik mijn camera gereed maken en dan naar die steen waar iets op zat. Het bleek een witte Rosse sterslak Onchidoris bilamellata te zijn maar de flitser had weinig zin. Later bleek dat het optische kabeltje gebroken was. Ik kon alleen op vol vermogen flitsen dus dat was even de instellingen veranderen van de camera, wat niet optimaal lukte. Maar ik heb er toch nog wat foto’s kunnen maken ook nog een Harlekijn slakje gezien. Veel galetea kreeften en donderpadden die goed vol zaten met eieren en de wulken waren ook lekker bezig met het nageslacht.
Wat me op viel was dat er veel dodemansduimen waren. Voor de rest was weer een heerlijke duik op een plek die ik best gemist heb van het jaar.
Ik was rond de pilaar gezwommen zodat ik ook weer uit kwam bij de trap onder de brug.
De trap is volgens mij net iets te kort,  maar het kan ook zijn dat de railing er nog niet is waar je je aan vast kan houden. Ik had wat moeite om op de eerste trede te komen maar na wat gestuntel stond ik er op.
De drukte was mij enorm meegevallen. Ik had wel wat meer mensen verwacht maar zo was het ook gezellig met veel bekenden  en een heerlijke na zit met een bakje koffie en een broodje knakworst.
Al met al een heerlijke en gezellige dag lekker gedoken en toch nog een paar foto’s gemaakt.
Maximaal diepte 10.7 m
gemiddelde diepte 6.77 m
tijd —– 108 min
Water temp 8 gr
Lucht temp 11 gr

1 reactie

  1. We mogen weer!!!!!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief