Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

De duiksport in de spotlights

Op weg naar het WK Onderwaterfotografie 2015 schrijft iedere maand een WK-vrijwilliger over zijn of haar bezigheden voor dit evenement. Deze blog is geschreven door Madelon Schepers, die onderdeel uitmaakt van het WK-projectteam.

Nog een maand!
Inmiddels is het nog maar een ruime maand voordat het WK Onderwaterfotografie in Zeeland van start gaat. Naast dat we het WK voor de deelnemers zo goed mogelijk willen organiseren, organiseren we ook allerlei leuke en bijzondere side-events voor sportduikers én niet-duikers.

Duikweek
DuikweekHet was een flinke organisatie om naast het WK ook nog de duikweek te organiseren, maar wat staat er een mooi programma! Op maar liefst 48 locaties in Nederland kun je kennis maken met de duiksport. Heb je nog nooit gedoken? Of heb je wel je brevet maar nog nooit in Nederland gedoken? Maak dan een duik op één van de locaties! Ook worden er clinics onderwaterhockey en vinzwemmen georganiseerd én zijn er voor kinderen snorkelworkshops. Kortom: van 15 t/m 25 mei zetten we duiksport in de spotlights!

Activiteiten in Zeeland
Daarnaast zijn er in Zeeland heel veel activiteiten: in Zierikzee staat de Biologische Werkgroep van de NOB met bakken onderwaterleven, zodat ook niet-duikers kunnen zien wat er in de Oosterschelde leeft. Bij Den Osse Nieuwe Kerkweg wordt op 24 mei een Try & Dive georganiseerd, waar je camera’s en duikmaterialen kunt uitproberen. Daarnaast geven o.a. Alex Mustard, Kurt Amsler, Rinie Luykx, Cor Kuyvenhoven, René Weterings, Brendan Oonk en Marco Faasse een presentatie. Tijdens het WK-weekend kun je je dus zeker goed vermaken in Zeeland!

De bekendmaking van de wereldkampioen: wees welkom!
Als afsluiter van het WK wordt op Tweede Pinksterdag rond 18:00 uur op het strand van Renesse bekend gemaakt wie de nieuwe wereldkampioen is. De kampioen wordt gehuldigd en vervolgens vindt de sluitingsceremonie plaats. Iedereen is welkom om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn! Extra leuk: vanaf 11:00 uur hangen op het strand grote vliegers in de lucht van onder andere zeedieren. Leuk voor jong en oud!

Een overzicht van alle side-events én duikweeklocaties vind je op www.duikweek.nl.

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief