Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Fotograaf Harry

Locatie Zoetersbout

Het was al weer even geleden, maar voordat Carla naar warm blauw water vertrekt, plaatst ze nog een Duikreport. ‘Gewoon’ over thuis in Zeeland.

Zoooo, na een hele hectische periode, met een hoofdwond, een verhuizing en een gecrashte laptop, wordt het tijd weer eens een duikreport te posten uit Nederland. Zo flauw om vanaf volgende week weer uit blauw warm water te vertellen, terwijl ik hier, na herstel van mijn val, ook iedere week in het water heb gelegen. We hebben verschillende stekken aangedaan, van Bergsediepsluis tot Zeelandbrug en van Sint Annaland tot Zoetersbout. Met wisselend zicht en soms leuke en soms mindere waarnemingen. Maar vandaag gaan we eerst de weigerende lamp van Harry weer terugbrengen naar de winkel. Na verschillende klachten krijgen we nu een nieuwe. Fijn, zo vlak voor de vakantie.

141004-Zoetersbout-1We rijden door naar de brug, maar daar is het zo ontzettend druk, dat we vast een stukje richting terug gaan, naar Zoetersbout. Daar staan ook veel auto’s, maar de meesten komen al uit het water, dus da’s gunstig! We kleden ons rustig om, want we willen toch duiken. We moeten de kleine Olympus Tough nog een keer uitproberen in zijn nieuwe huis. Mijn flitser van de andere camera hoop ik ook nog op tijd terug te krijgen van reparatie, maar dat is afwachten…..Eerst deze maar eens testen op een andere stand, want de vorige keer was bout.

Er staat best wat golfslag, maar we zakken lekker onder en hebben afgesproken naar rechts te gaan. Dus dat doen we ook. Ik probeer de camera wat uit en geef hem na een tijdje aan Harry. Tis toch de bedoeling dat hij hem in Maleisië gaat gebruiken! Gaat vast goed komen. Hij maakt wat foto’s, moet er wel erg aan wennen, en ik ben reuze benieuwd naar het resultaat. We zien niet veel leven, maar het is toch altijd lekker om even onder te hangen. Er zijn wel wat zeenaalden, waarvan er eentje als maaltijd voor een krab fungeert. Best grappig om te zien, die halve zeenaald die nog buitenboord hangt.

 

Na de duik doen we lekker een bakkie en genieten nog van het zonnetje. We zeggen al weken dat het waarschijnlijk wel het laatste lekkere weekend zal zijn, haha, maar het blijft lekker.

Volgend weekend duiken we niet, we vliegen zondag, dus dat wordt een weekendje van spullen pakken en ons verheugen op de vakantie.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief