Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Breuksteen voor staalslakken

Nieuwe bestortingen van de Oosterscheldebodem zullen worden afgedekt met breuksteen. Dat biedt kreeften en andere onder water levende dieren een schuilplaats.

De afgelopen twee jaar zijn staalslakken gebruikt om de bodem in de Oosterschelde te beschermen tegen uitschuring door de sterke stroming.

Sportduikers en vissen klaagden van meet af aan dat er onder water niets meer te beleven viel op de plekken waar staalslakkenwaren gestort. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu, donderdag op bezoek in Zeeland, zegde toe dat nieuwe bestortingen met een laag breuksteen zullen worden afgewerkt. Dat kost voor het bestortingsprogramma van 2014 ruim 3 miljoen euro extra.

Schultz zei dat ze geen reden ziet te stoppen met de toepassing van staalslakken. Ze legde er de nadruk op dat de bewering dat er voor het onderwaterleven schadelijke stoffen uitlogen, niet door feiten wordt ondersteund.

Het besluit van Schultz geldt alleen voor nieuwe bestortingen. Afdekking met breuksteen van eerder aangebrachte staalslakken is niet aan de orde.

Bron: PZC.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief