Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Indonesië - algemeen

Peter Breugelmans – Bootduiken in Bali

Het wrak van de USAT Liberty is een begrip op Bali. Duikreporter Peter gaat er duiken – een dag- én een nachtduik! Hoe het was? Kijk de video’s!

Tijdens mijn reis naar Indonesië ga ik nog eens duiken. Ik doe dit in Tulamben, Bali, Indonesië. Omdat het een tijdje geleden is, wil ik gewoon rustig duiken. Ik geniet er altijd van om in het water te zijn & om op ontdekking te gaan. Wat is er dan beter om dit te doen met een duik op een gezonken boot.

De USAT Liberty is heel toegankelijk. Je kan er op je gemakje in een uurtje rond & door duiken. Ik had eerst een refresher dive gedaan op het rif vlakbij. Wat deze duikplek zo mooi maakt is het zwarte zand door de vulkaan.

Ik heb veel geluk tijdens mijn duik rond de boot. Er waren bijna geen andere duikers in de omgeving. Indonesië was toen nog maar net terug open voor toerisme. Beter kon eigenlijk niet.

Ik heb hier al een paar keer gedoken in het verleden. Het is er echt wel leuk duiken. Er is best nog wel veel mooi koraal te bezichtigen, waaronder vele grote fans. Onderweg een Napoleon Wrasse, 2 Giant Potato Groupers, Barracudas, Garden Eels & allerlei kleurrijke rifvisjes gespot. Het is heel leuk om door het wrack te navigeren. Het is een echte ontdekkingstocht.

Tijdens de zonsondergang doe ik hier ook nog een nachtduik. Dit is echt een heel andere sfeer. Ik vind nachtduiken enorm leuk. Hier had ik dat nog niet gedaan. De Mantis shrimp & verscheidene Boxing shrimps komen te voorschijn. Een slapende Napoleon Wrasse ontdek ik. Ook nog wat andere garnalen & kreeftjes spot ik. De Potato Groupers zwemmen ook weer rond. De Lion Fish & de Scorpion Fish zie ik ook. Een Blue Spotted Stingray verschuilt zich ergens onder. Ik kan hem wel mooi bekijken. Het is altijd wel spannend. Je bent zo gefocust op waar je licht schijnt. Soms kan er ineens vlak naast je iets zwemmen. Super leuk is dit !!

Deze duiken zijn ideaal geweest om mijn skills nog eens op te frissen. Lekker rustig, heel weinig andere duikers, vele vissen overal… Meer moet dat voor mij niet zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief