Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Brenda de Vries – De dierentuin en het wrakkenkerkhof

Het lijkt boven water nog wel natter dan onder water wanneer Duikreporter Brenda de Vries de Vinkeveense Plassen in duikt voor twee bijzondere duiken.

Het werd weer eens tijd voor een duik in Vinkeveen. Aangezien het 200 km rijden is, wordt het gewoon vroeg opstaan en vroeg in de auto stappen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had nog een paar flessen die uit de keur zijn, en daarom werd de keuze voor vandaag mijn dubbelset i.p.v. de rebreather.

Het is letterlijk hondenweer vandaag. Boven water is het natter dan onder water. Maar dat mag de pret niet drukken, gedoken zal er worden.

PA309048-111853

De eerste duik gaat naar 50m. Even langs de ‘dierentuin’ onder water. Het zicht op diepte is zoals gebruikelijk goed. Maar koud is het wel. Veel leven zit er niet.

Daarna een zelf meegebracht soepje nuttigen onder een afdakje en ons klaarmaken voor de 2e duik. We willen nu richting het ‘wrakkenkerkhof’. Meestal is het wrak op 21m het makkelijkst te vinden via de wand en kun je daarna een lijn volgen naar de andere wrakken. We zijn nu met 4 duikers, dus een leuk groepje.

PA309070-111853

Dit keer zwem ik niet zoals ik gewend ben op het 21m wrakje, maar tegen een een ander wrakje van het wrakken kerkhof. Ook goed, zo komen we ook wel overal. Even een paar foto’s maken en door naar het 21m wrak.

Het wrakje begint toch meer te ‘verteren’. Vroeger zat er nog echt een dak op, maar inmiddels is dat allemaal verrot. Het is natuurlijk nog steeds overduidelijk een boot.

Het zicht is prima en ook hier worden een paar foto’s gemaakt.

PA309085a-111853

En weer verder naar het volgende wrakje. Zo bekijken we elk wrakje even inclusief het autowrak. En dan wordt het tijd om terug te gaan. Het is immers nog wel even zwemmen. Gezien de kou besluiten we eerst richting de kant te zwemmen en dan in het iets warmere gedeelte terug naar de instap te gaan.

PA309098-111853

Eenmaal terug in het duikgebied is er nog gas en tijd over om nog even door de baggerschuit te gaan. Het is inmiddels rustig geworden in het duikgebied en dat komt het zicht ook ten goede. Na ongeveer 70 minuten verlaten we het water weer. Lekker gedoken vandaag.

En dan kunnen we na het opruimen weer beginnen aan de 200km huiswaarts. Het was een geslaagde dag. En tevens weer wat bekenden uit het zuiden van het land gezien en gesproken.

PA309137-111853

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief